1. HABERLER

  2. ASAYİŞ

  3. Erzurum'da O Katile Müebbet İstendi !
Erzurum'da O Katile Müebbet İstendi !

Erzurum'da O Katile Müebbet İstendi !

Erzurum’da yaşlı kadının boğazını keserek öldüren Mustafa Kuvvetli için müebbet istendi. 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede katil zanlısının yaşlı kadına cinsel saldırıya teşebbüs ettiği ve evde hırsızlık girişiminde bulunduğu ...

A+A-

Erzurum Güncel- Erzurum’da yaşlı kadının boğazını keserek öldüren Mustafa Kuvvetli için müebbet istendi. 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede katil zanlısının yaşlı kadına cinsel saldırıya teşebbüs ettiği ve evde hırsızlık girişiminde bulunduğu ifadeleri yer aldı. Zanlının sorgusunda verdiği ilk ifadesi kan dondurdu.

Manolya BULUT-PUSULA

Erzurum’da 15 Ekim 2020 tarihinde evinde boğazından kesilmiş halde ölü bulunan Melek Bulut cinayetinde, Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianame 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Önümüzdeki günlerde hâkim karşısına çıkacak olan sanık Mustafa Kuvvetli (42) hakkında müebbet istendi.

Olay, geçtiğimiz yıl Erzurum’un Palandöken ilçesi Abdurrahman Gazi Mahallesi’nde meydana gelmişti. Abdurrahman Gazi TOKİ’lerde bir binanın 7’inci katında yalnız yaşayan 73 yaşındaki Melek Bulut, akşam saatlerinde kızı tarafından evinde belden aşağısı çıplak şekilde ölü bulunmuştu. Boğazı kesilerek öldürülen kadının cinayet zanlısı ise aynı sitede çalışan tesisat ustası Mustafa Kuvvetli olduğu tespit edilmişti.

Melek Bulut cinayetinde hazırlanan iddianamede tutuklu sanık Mustafa Kuvvetli hakkında kasten adam öldürmeden müebbet hapis cezası istenirken hırsızlık ve cinsel saldırıya teşebbüs suçlamaları da yer aldı. Hazırlanan iddianamede tutuklu sanık Kuvvetli için  kasten adam öldürme suçundan müebbet hapis cezası istendi. Öte yandan hırsızlığa teşebbüs suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar, cinsel saldırıya teşebbüsten ise 12 yıldan az olmamak üzere hapis cezası istemi ile hakim karşısına çıkacak.

İfadesi kan dondurdu

Cinayet büro ekipleri, olay yerinde yaptığı incelemede televizyon ünitesinde bulunan parmak izinden yola çıkarak, sabıkası bulunan katil zanlısını evinde yakalamıştı. Yaklaşık 5 aydır cezaevinde olan Mustafa Kuvvetli’nin ifadesi ise kan dondurdu. Katil zanlısının sorgusundaki ifadesinde, yaşlı kadının kendisini tadilat için eve çağırdığını ve çıkan tartışmada kendisine küfür ederek bıçak çektiğini söyledi. O esnada mutfaktan aldığı bıçakla Melek Bulut’u korkutmaya çalıştığını anlatan Mustafa Kuvvetli, kendisini korumaya çalıştığı esnada aralarında arbede yaşandığını söyledi. Yaşlı kadının kendisine cinsel ilişki teklif ederek eteğini çıkarttığını da iddia eden Kuvvetli, o sırada bıçağı kadının boğazına sapladığını, bıçağın kırıldığını ve kadının elindeki meyve bıçağı ile boğazını kestiğini itiraf etti. ‘Şeytana uydum’ diyen tutuklu sanık, cinayetin ardından evde çalmak için bir şeyler aradığını ancak bulamadığını, daha sonra da evden ayrıldığını söyledi.

Melek Bulut’un eve girenler tarafından bulunduğu sırada alt tarafının çıplak olduğu ancak otopsi işlemi ve DNA karşılaştırması sonucunda cinsel saldırı bulgusuna rastlanılmadığı tespit edildi.

Davanın takipçisiyiz

Talihsiz kadının yakınları ise normalde içinde bir adet burma bilezik bulunan bir cüzdanın boynunda asılı olduğunu ancak cinayet sonrasında bulamadıkları yönündeki ifadeleri de iddianamede yer aldı. Ailenin avukatı Oğuzhan Kara ise, katil zanlısının hak ettiği cezayı alana dek davanın takipçisi olduklarını belirterek,  “Melek Bulut’un özellikle sol elini zor kullandığı, yürümekte zorlandığı ve yaşı gereği fiziksel aktivitelerinin kısıtlı olduğu raporlarla sabittir. Bu nedenle sanık Mustafa Kuvvetli’nin ifadesinde yer alan, kendisine saldırdığı, bıçak çektiği ve cinsel ilişki teklifinde bulunduğu iddiaları mesnetsiz ve olayların akışına uygun olmayan ifadelerdir. Ayrıca Melek Bulut’un boynunda asılı cüzdanın içinde bulunan altın bileziğin kayıp olduğu oğlu tarafından ifade edilmiştir. Bu nedenle Mustafa Kuvvetli’nin tasarlayarak adam öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet cezası ile yargılanmasını talep ediyoruz. Öte yandan hırsızlığa teşebbüsten ziyade, zor kullanarak eylemi gerçekleştirdiğinden ‘yağma’ suçundan cezalandırılmasını istiyoruz. Bu süreçte acılı ailenin sonuna kadar yanındayız. Umuyorum hak ettiği cezayı alacak” dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.