1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Erzurum'da Olimpiyat seferberliği!
Erzurum'da Olimpiyat seferberliği!

Erzurum'da Olimpiyat seferberliği!

Kayakla Atlama Milli Takım Başantrenörü Frank Nejc, Fatih Arda İpcioğlu’nun 3, Muhammet Ali Bedir’in de ilk kez olimpiyatlara gitmesi için seferber oldu.

A+A-

Gazete Güncel- O, Slovenyalı bir antrenör ama yıllardır Türkiye’nin Kayakla Atlamada söz sahibi olması için çalışıyor.

Frank Nejc, Aras Elektrik Spor Kulübü Sporcusu Fatih Arda İpcioğlu’nu Kış Olimpiyatlarına taşıyan antrenör…

Muhammet Ali Bedir’e de olimpiyat gururu yaşatmak için kolları sıvayan Slovenyalı çalıştırıcı alt yapı sporcularının da yanında olan bir isim. Türkiye Kayak Federasyonu Asbaşkanı Cafer Nuroğlu ve  Kayakla Atlama Branş Sorumlusu Yenal Vanlıoğlu da sporcuların yanında.

Pusula gazetesi Spor Müdürü Nurullah Pala, Slovenyalı antrenör ile Kayakla Atlama Sporunun geleceğini konuştu.

Önce Erzurum’da yüksek irtifa kampı yapacağız

N.PALA: Frank tekrar Türkiye’ye hoş geldiniz. Hedefleriniz ne?

Frank NEJC: Teşekkür ediyorum. Öncelikle Erzurum’da yüksek irtifa kampı yapacağız. Güç ve kuvvet antrenmanları gerçekleştireceğiz ve sonra yurt dışında yarışlara katılacağız. Slovenya, Almanya, Avusturya gibi ülkelere giderek Summer Cup’larına katılacağız. Tabi Japonya ile ABD arasında da bir seçim yapacağız.

Hedef olimpiyatlara iki sporcu ile katılmak

N.PALA: Olimpiyatlar için neler söyleceklisiniz?

Frank Nejc: Fatih Arda İpcioğlu Türkiye adına iki kez kış olimpiyatlarına katıldı. Hedefimiz onun üçüncü kez olimpiyatlara gitmesini sağlamak. Tabi Arda ile birlikte bir diğer başarılı sporcumuz Muhammet Ali Bedir’i de olimpiyatlara taşımak istiyoruz. Tabi direk olarak şunu diyebiliriz hedefimiz iki sporcu ile kayakla atlama branşında olimpiyatlara katılmak.

Summer Cup’lar FIS puanları için önemli

N. PALA: Sayın Frank Nejc, Summer Cup yarışlarına katılacak mısınız?

Frank NEJC: Erzurum’daki yüksek irtifa kamplarını tamamladıktan sonra Avrupa’ya açılacağız. Summer Cup’lara katılacağız. Summer Cup ve Wold Cup yarışları olimpiyatlar için FIS puanı almak için çok önemli.

Arda bütün konsantrasyonunu atlamaya verecek

N.PALA: Arda askerlik görevini tamamladı neler söyleyeceksiniz?

FRANK NEJC: Fatih Arda İpcioğlu’nun askerlik görevini tamamlaması ve aramıza katılmasından mutlu oldum. Arda iki kez olimpiyatlarda ülkemizi temsil etmiş elit bir sporcu. Geçtiğimiz sezon dünya kupalarında da Muhammet Ali Bedir ile önemli başarılar elde etmiş ve FIS puanları almış bir sporcumuz. Askerlik görevini tamamladı. Artım tüm konsantrasyonunu Kayakla Atlamaya verecek.

Muhammet Ali Bedir çok yol kat edecek

N. PALA: Muhammet Ali Bedir için neler söyleyeceksiniz?

FRANK NEJC: Muhammet Ali Bedir, genç, başarılı ve yetenekli bir sporcu. Daha çok yol kat edecek. Ondan Summer Cup’ta puan istiyorum. Geçtiğimiz kış yarışlarında da iyi bir performans gösterdi.

Veliler çocuklarını kayakla atlamaya yönlendirsin

N. PALA: Alt yapı için düşünceleriniz nedir?

Frank NEJC: Alt Yapı zengin. Çok yetenekli sporcuları görmek beni mutlu ediyor. Onların geleceğinden umutluyum. Erzurum’daki öğrenci velilerinden çocuklarını kayakla atlamaya yönlendirmelerini arzuluyorum. Velilere tavsiyem, kesinlikle kayakla atlama sporuna çocuklarını göndersinler.

Kulelerin atlama rampalarının bitmesini sabırsızlıkla bekliyorum

N. PALA: Atlama kuleleri için neler söyleyeceksiniz?

Frank NEJC: Kayakla atlama kulelerinin rampalarını bu halde görmek bizleri üzüyor. Ama küçük rampaların alt yapı antrenmanları için hizmet vermesi bizim için teselli. Umut ediyorum ki, K95 ve K120’lik kulelerin rampaları yenilendiğinde hiçbir sorun kalmayacak. Dünyanın hiçbir yerinde konum itibariyle böyle bir avantajlı tesis yoktur. Yapılıp tamamlanmasını sabırsızlıkla bekliyoruz. İl Müdürümüz Levent Çakmur’un bu tesis ile yakından ilgilenmesi ve bir an önce hizmet vermesi için yaptığı çalışmalar için teşekkür ediyorum. Her zaman yanımızda olan Federasyon Başkanımız Ali Oto, Asbaşkanımız Cafer Nuroğlu ve yardımcım Samet Karta’ya teşekkür ediyorum.

N.PALA: Teşekkürler Frak Nejc.

Frank NEJC: Ben teşekkür ediyorum.

Röportaj: Nurullah PALA-Pusula Gazetesi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.