1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Erzurum'da özel çocuklara özel hizmet
Erzurum'da özel çocuklara özel hizmet

Erzurum'da özel çocuklara özel hizmet

Engelli çocukların diş tedavilerinde yaşadıkları sorunları çözmek için Atatürk Üniversitesi ile Erzurum Şehir Hastanesi güç birliği yaptı. İmzalanan protokol ile 0-14 yaş arası engelli çocuklar, genel anestezi ile Şehir Hastanesi’nde gerçekleşen operasyon

A+A-

Erzurum Güncel- Diş hekimi korkusunu sık yaşayan çocukların yanı sıra engelli çocukların diş tedavileri de oldukça zorlu geçiyor. Bölge illerden çok sayıda hastanın geldiği Erzurum’da bu açığı kapatmak için Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği ile Erzurum Şehir Hastanesi bir araya geldi.

Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ile Erzurum Şehir Hastanesi, engelli ve küçük çocuklara sağlık hizmetlerini iyileştirmek için genel anestezi işbirliği protokolü imzaladı.  Geçtiğimiz Ekim ayında başlayan işbirliği kapsamında toplam 121 engelli çocuğun diş tedavisi tamamlandı.

Bölge adına önemli bir açığı kapattıklarını söyleyen Erzurum Şehir Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İbrahim Hakkı Tör, “Sağlık, toplumun en değerli varlıklarından biridir. Her bireyin sağlıklı bir yaşam sürdürebilmesi için erken yaşlardan itibaren düzenli sağlık hizmetlerine erişim sağlanması son derece önemlidir. Ancak, bazı engelli ve küçük çocuklar için diş sağlığı hizmetlerine erişim, özel bir dikkat ve özen gerektiriyor. Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ve Erzurum Şehir Hastanesi olarak bu grup hastaların daha iyi bir yaşam kalitesine sahip olmalarını sağlamak amacıyla önemli bir adım atmış bulunmaktayız. Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Pedodonti Anabilim Dalı ve Erzurum Şehir Hastanesi olarak engelli ve küçük çocukların genel anestezi altında diş tedavilerini kolaylaştırmak ve iyileştirmek amacıyla bir protokol oluşturduk. Bu protokol sayesinde daha önce tedaviye erişimde zorluk yaşayan bu çocuklar sağlıklı bir şekilde tedavi edilme imkânına kavuşuyor.

Toplumun sağlığına yönelik taşıdığımız sorumluluğun bilincindeyiz. Engelli ve küçük çocuklar için sağlık hizmetlerine erişimi iyileştirmek için çalışmaya devam edeceğiz. Bu süreçte emeği bulunan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, İl Sağlık Müdürü Dr. Gürsel Bedir, Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Orbak’a ayrıca teşekkür ederim” dedi.

Özel bakım

Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Sera Şimşek Derelioğlu ise, hastaların durumlarına uygun özel bir bakıma tabi tutulduğunu belirterek, “İlimiz Doğu Anadolu’da bulunan diğer illere de hizmet veriyor. Hali hazırda bölgemizde genel anestezi altında tedaviye ihtiyacı olan Diş Hekimliği Fakültesine başvuruda bulunmuş kayıtlı 1200 kadar hasta bulunuyor. Bunun yanı sıra tedavi hizmetine ulaşamayacağını düşündükleri için başvuruda bulunmamış tedavi ihtiyacı olan hasta sayısı hakkında henüz elimizde bir veri yok. Bu protokol kapsamında özel ihtiyaçlara sahip çocukların genel anestezi altında diş tedavileri yapılıyor. Bu işbirliği ile engelli ve küçük çocuklar için sağlık hizmetlerine daha geniş ve etkili erişim sağlanıyor.

Bu protokol aynı zamanda ailelerin çocuklarının sağlığı ile ilgili endişelerini azaltmakta ve çocukların daha sağlıklı bir geleceğe sahip olmalarını desteklemektedir. Sağlıklı bir gelecek için birlikte el birliğiyle çalışmaya devam edeceğimize olan inancımızı vurgular, herkesi bu önemli projeye destek vermeye davet ederiz. Desteklerini esirgemeyen Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, İl Sağlık Müdürü Dr. Gürsel Bedir, Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Orbak’a teşekkür ederim” diye konuştu.

 

Manolya Bulut/ Pusula

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.