1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Erzurum'da PalanEkstrem başlıyor
Erzurum'da PalanEkstrem başlıyor

Erzurum'da PalanEkstrem başlıyor

Erzurum, doğa ve ekstrem sporlarında iddialı bir projeyle yaza merhaba diyor. Yerel ve uluslararası düzeyde sporcuların katılacağı, 10 gün sürecek “PalanEkstrem” etkinliği için protokol imzalandı.

A+A-

Gazete Güncel- Erzurum,’Sınır yok sadece sen varsın’ sloganıyla doğa ve macera sporlarında yeni bir döneme hazırlanıyor. Erzurum Valiliği koordinasyonunda, Büyükşehir Belediyesi, Üniversite Sporları Federasyonu, Atatürk Üniversitesi, ilçe belediyeleri, Erzurum Macera Offroad Doğa Sporları Kulübü dahil 12 ortak kurumun desteğiyle hayata geçirilen ve 28 Haziran’da Narman’da başlayacak “PalanEkstrem” doğa ve ekstrem sporları etkinliği için protokol imzalandı. Narman, Oltu, Şenkaya, Tortum, Uzundere ve İspir ilçelerini birbirine bağlayan kamp ve yarış rotasında, 22 üniversitenin yanı sıra yurt dışından sporcular katılacak

“150 sporcunun katılımını bekliyoruz”

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, etkinliğin protokol töreninde yaptığı açıklamada, “Sene başında başlattığımız etkinliklerimiz tüm hızıyla devam ediyor. Kış sporlarını tamamladık, şimdi yaz sporlarına geçtik. Bugün imzaladığımız protokol de bu kapsamda. Etkinliğimiz Narman’da başlayacak ve Oltu, Şenkaya, Tortum, Uzundere ile İspir ilçelerinde devam edecek. Toplamda 5 gün sürecek etkinlikte yaklaşık 150 sporcunun katılımını bekliyoruz” dedi.

Etkinliğin Erzurum için bir ilk olduğunu vurgulayan Vali Çiftçi, “Bisiklet, kano, kaya tırmanışı gibi yaz sporlarını içeren bu organizasyon, Erzurum’un doğa ve yaz sporlarındaki potansiyelini ortaya koyacak. Yurt içinden ve yurt dışından kayıtlar başladı, sayının artmasını bekliyoruz. Erzurum artık sadece kış sporlarının değil, yaz sporlarının da merkezi olacak” ifadelerini kullandı.

“Amacımız gençleri hem fiziksel hem zihinsel olarak bu alanda geliştirmek”

Erzurum Macera Offroad Doğa Sporları Kulübü Başkanı Lokman Toptaş ise, yaklaşık altı aylık çalışmayla oluşturdukları rotanın, kamp, karavan ve doğa sporları için kullanılabileceğini belirtti. “Erzurum’dan Türkiye’ye, Türkiye’den de Avrupa’ya açılabilecek çk güzel bir ekstrem spor projesi hazırladık” diyen Toptaş, bu yıl 10 gün sürecek etkinlikte 22 üniversitenin mücadele edeceğini, 10 ülkeden 5’inin ise şimdiden resmi başvuru yaparak kayıtlarını tamamladığını söyledi.

Toptaş, “Yarışma boyunca katılımcılar hem ekstrem spor dallarında mücadele edecek hem de kriz anlarını yönetmeye yönelik özel eğitimler alacaklar. Amacımız gençleri hem fiziksel hem zihinsel olarak bu alanda geliştirmek” dedi.

Protokol törenine Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Erzurum Vali Yardımcısı Mustafa Berk Çelik, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı ve Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Yer, Erzurum Macera Offroad Doğa Sporları Kulübü Başkanı Lokman Toptaş, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, kurum müdürleri ve Erzurum Macera Offroad Doğa Sporları Kulübü sporcuları katıldı.

 

Ali Kaya

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.