1. HABERLER

  2. BODRUM

  3. Erzurum'da Paralel Yapı’nın dershane kurnazlığı
Erzurum'da Paralel Yapı’nın dershane kurnazlığı

Erzurum'da Paralel Yapı’nın dershane kurnazlığı

FETÖ'ye ait Dershanelerin kapatılmasıyla insan ve finans kaynağı kuruyan Paralel, gözünü dönüşen küçük dershanelere dikti. Erzurum'da FETÖ'nün dershane ve kurs açtığı ileri sürüldü.

A+A-

Erzurum Güncel- Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) başlattığı dershane dönüşüm sürecinde hezimete uğrayan, insan ve finans kaynağı kuruyan paralel yapı, akla ziyan taktiklere başvuruyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın velilere yaptığı 'Çocuklarınızı paralel okul ve yurtlarından alın' çağrısından sonra öğrenci bulamayan örgüt, eğitimde kamuflaj tekniğini devreye soktu. Kendi dershaneleri dönüşemeyen FETÖ çetesi, dönüşüme hak kazanmış bağımsız küçük dershanelere gözünü dikti. Çete, bu dershaneleri devralarak paralele ait değilmiş gibi görünen okullarda faaliyete başladı. Bu amaçla Erzurum'da da bazı dershaneleri ele geçirdiği ve kurs açtığı ileri sürüldü. 

FETÖ'NÜN ÖĞRETMENLERİ İŞBAŞINDA

Kamuflaj taktiklerle öğrenci avına çıkan FETÖ, öğretmenlerini de bu okullara yerleştirdi. Kendi okullarındaki sistemi buralarda uygulamayabilmeyi hedefleyen örgütün planını uygulamaya soktuğu belirlendi. 

İsim değiştiriyorlar

Paralel yapının taktiği bununla da sınırlı kalmadı. Örgüt, büyük illerde isim yapmış okulların dışında kalan dershanelerinin isimlerini değiştirme yoluna gitti. Edinilen bilgiye göre birçok okul bu kapsamda 'tabela' değişikliği için başvuruda bulundu.
 

ERZURUM'DA BÜYÜYORLAR

Erzurum'da FETÖ ile bağlantısı tesbit edilen ve mesleklerinden ihraç edilen çok sayıda öğretmenin merdiver altı dershaneler ve küçük çaplı kurslar açtığı belirlenirken, FETÖ'nün yurt açmak içinde karekete geçtiği iddia edildi. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.