1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Erzurum'da Perişan oldular
Erzurum'da Perişan oldular

Erzurum'da Perişan oldular

TOKİ'nin eski Mal Meydanı'nda yaptığı ve 2017 yılının Mart ayında kuralarını çektiği 3. etap konutları, aradan geçen zamana rağmen hak sahiplerine teslim edilmedi.

A+A-

Erzurum Güncel- TOKİ’nin eski Mal Meydanı’nda yaptığı ve 2017 yılının Mart ayında kuralarını çektiği 3. etap konutları, aradan geçen zamana rağmen hak sahiplerine teslim edilmedi. Defalarca CİMER’e müracaat eden hak sahiplerine, “Eksiklikler tamamlanmaktadır” cevabı verildi. Asıl sorunun Büyükşehir Belediyesi ile yüklenici firma arasında yaşandığı bu nedenle konutların teslim edilmediği iddia edildi.

 

 

TOKİ’nin eski Mal Meydanı’nda emekliler için yaptığı 579 adet 3. etap konutlarının hak sahiplerine teslimi yılan hikayesine döndü. İşin bitiş süresi 31.01.2018 olarak açıklanan ve 2017 yılının Mart ayında kuraları çekilerek sözleşmeleri yapılan konutların yüzde 95 tamamlanmasına rağmen teslim edilmemesi hak sahiplerini mağdur etti.

 

 

Geçen zaman içinde defalarca CİMER’e şikayetlerini ileten hak sahiplerine her seferinde ‘Eksiklikler tamamlanıyor’ cevabı verildi.

 

Ancak asıl sorunun Büyükşehir Belediyesi ile yüklenici firma arasında yaşandığı iddia edilirken, firmanın evraklarını tamamlamadığı için konutların teslim edilmediği öne sürüldü.

 

 

Sorunların bir an önce çözülmesini bekleyen hak sahipleri, “Aylardır konutlarımızın teslim edilmesini bekliyoruz. Teslim süresini sürekli değiştirdikleri için kiraya bile çıkamıyoruz. Çünkü ev sahipleri en az bir yıllık kontrat yapıyor. Bazı aileler yakınlarının yanında bazıları da otellerde yaşıyor. Elektriği, suyu, doğalgazı verilen, içleri bile tamamen yapılan konutları her seferinde ‘eksiklikler tamamlanıyor’ diyerek teslim etmiyorlar.  Önümüz kış ve bir an önce taşınmak istiyoruz. Öyle ki kış döneminde kullanılmayan o tesisat büyük zararlara yol açacak ve yaklaşık iki bin kişinin mağduriyeti daha da artacaktır. Bu nedenle bir an önce konutlarımıza sahip olmak istiyoruz” diye konuştular.

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum