1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Erzurum’da petrol bulundu ama...
Erzurum’da petrol bulundu ama...

Erzurum’da petrol bulundu ama...

Erzurum’da Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı tarafından yapılan sondaj çalışmaları sonuç verdi. Erzurum’un Tekman ilçesinde petrol bulundu. Kaynak: Erzurum’da petrol bulundu. Açıklamasının üzerinden 7 yıl geçmesine rağmen resmi açıklama yapılmadı.

A+A-

Erzurum Güncel- 20 Eylül 2013 yılında  Erzurum'un Tekman ilçesinde petrol bulundu haberlerinin üzerinden 7 yıl geçmesine rağmen, TPAO sesizliğe büründü.

İşte 2013 yılında gündeme gelen o haber

Dünyanın en büyük petrol üreticilerinden biri olmasına rağmen 'Petrol var mı? Yok mu?' tartışmalarının devam ettiği Türkiye'de yeni petrol çalışmaları için kollar sıvandı. Milli petrol şirketi Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Erzurum’un Tekman ilçesinde petrol buldu. Dünyada yeni model olan kayaçların içindeki gaz ve petrolün bulunmasını "Sezaryenle petrol bulma" şeklinde yorumlayan TPAO yetkilileri, Türkiye'de bu metodla ciddi petrol ve gaz rezervi olabileceğini söyledi. Telaffuz edilen rakamlar Türkiye'yi petrol ve gaz ihracatçısı konumuna getirecekken, yetkililer konuya ihtiyatlı yaklaşıyor. Sondajlar sonunda asıl tablonun görüleceğini belirten yetkililer, "Ancak ciddi potansiyel var. Emareler güçlü" değerlendirmesi yapıyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum