1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Erzurum'da Potanın şampiyonları belli oldu
Erzurum'da Potanın şampiyonları belli oldu

Erzurum'da Potanın şampiyonları belli oldu

TBF Alt Yapı Liglerinde heyecan doruktaydı. Basketbolcular, sporseverleri basketbola doyurdu. U18 Gençler ve U14 erkeklerde Erzurum Gençlik Spor şampiyon oldu.

A+A-

Erzurum Güncel- Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Alt yapı programında yer alan, Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Basketbol İl Temsilciliği tarafından organize edilen U14, U16 ve U18 yaş maçları tamamlandı.

2023 2024 sezonu kapsamında Büyükşehir Belediyesi Olimpiyat Millet bahçesinde bulunan Yüksek İrtifa Spor Salonu’nda oynanan maçlar kıran kırana geçti.

U14’de erkeklerde Gençlik kızlarda Palandöken Belediye şampiyon

U 14 yaş müsabakaları dört erkek dört kız takımının katılımıyla oynandı. Çift devreli lig usulüne göre oynanan müsabakalar sonunda erkeklerde Antrenör Melih Tekin Cinislioğlu yönetimindeki Erzurum Gençlik Spor kulübü takımı birinciliği kazandı. Baş antrenör Hamit Kavurmacı yönetimindeki DSİ Spor A Takımı ikinci, B Takımı ise üçüncü oldu. Yakutiye Gençlik dördüncü sırada yer aldı. Birinci olan Erzurum Gençlik Spor kulübü altıncı bölge Şampiyonası’nda ilimizi temsil edecek.

U14 kızlar kategorisinde ise Antrenörler Ebru Yurtoğlu Çağlayan ile Bahadır Mazlumoğlu yönetimindeki Palandöken Belediye Spor kulübü birincilik kürsüsüne çıktı.

Erzurum Gençlik Spor kulübü ikinci, Antrenör Nurdan Fencioğlu yönetimindeki Yakutiye Gençlik Spor Kulübü üçüncü, DSİ Spor kulübü dördüncü olarak sezonu kapattı.

U16’da şampiyon DSİ Spor

U16 yıldız Erkekler kategorisinde maçlar beş takımın katılımıyla yapıldı. Kıran kırana geçen Lig, Baş antrenör Hamit Kavurmacı nezaretindeki Erzurum DSİ Spor Kulübü’nün Şampiyonluğuyla sona erdi.

Antrenör Burak Sayal yönetimindeki Doruk Spor ikinci, Erzurum Gençlik Spor kulübü üçüncülüğü elde etti.

Şampiyon olan Erzurum DSİ Spor kulübü Tokat’ta ikinci olan Doruk Spor kulübü ise Trabzon’da yapılacak olan Bölge Şampiyonasına katılacak.

 U16 kızlarda şampiyon Palandöken Belediyesi

 U16 kızlar kategorisinde Antrenör Ebru Yurtoğlu Çağlayan yönetimindeki Palandöken Belediyesi birinci oldu. Yakutiye Gençlik Spor ikinci, Erzurum Gençlik Spor üçüncü, DSİ Spor ise dördüncü oldu.

20 -22 Şubat tarihinde Erzurum’un ev sahipliğinde yapılacak olan Bölge Şampiyonası’nda Dadaşları Palandöken Belediyespor Spor kulübü temsil edecek.

U18’in şampiyon Erzurum Gençlik

U18 Gençler Ligi 5 takımın kıran kırana geçen mücadelesine sahne oldu. Çift devreli lig usulüne göre oynanan mücadeleler sonunda Antrenör Melih Tekin Cinislioğlu nezaretindeki Erzurum Gençlik Spor şampiyon oldu.

Hamza Çullu yönetimindeki Erzurum Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor kulübü ikinciliği,  DSİ Spor kulübü üçüncülüğü elde etti. Doruk spor dördüncü sırada yer aldı. U18 Gençler kategorisinde bölge Şampiyonası’nda Dadaşlar Diyarını Erzurum Gençlik Spor kulübü temsil edecek.

Culfa’dan takımlara başarı dileği

Türkiye Basketbol Federasyonu Erzurum İl Temsilcisi Cem Culfa,  Bölge şampiyonalarında şehrimizi temsil edecek takılara başarı dileğinde bulundu.

Culfa, kupa töreninde yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Şampiyona boyunca bizden desteklerini esirgemeyen Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Birdal Öztürk’e Spor Hizmetleri Müdürümüz Ahmet Çelebi’ye, Spor Faaliyetleri Şube Müdürü Vahit Albayrak’a bize salonlarını açan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’e, Spor A.Ş Genel Müdürü ve Erzurumspor Başkanı Ahmet Dal’a ve yüksek irtifa spor salonu personeli katılan takımların antrenör yönetici ve sporcularına İl temsilciliği olarak teşekkür ediyorum.”

Nurullah Pala/ Pusula

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.