1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Erzurum’da sığınmacılara aşı standı kuruldu
Erzurum’da sığınmacılara aşı standı kuruldu

Erzurum’da sığınmacılara aşı standı kuruldu

Erzurum Göç İdaresi Müdürlüğü, kentte yaşayan yabancı uyruklu sığınmacılara sosyal medya ve iletişim araçlarıyla ulaşarak Sağlık İl Müdürlüğü tarafından kurulan aşı stantlarına yönlendirildi.

A+A-

Erzurum Güncel- 300’e yakın yabancı sığınmacı aşısını yaptırırken, SABAH’a konuşan İl Müdürü Haşim Özcan; “Tek tek ulaşıp, aşı olmaları için çalışıyoruz” dedi.

Türkiye, koronavirüs salgının tek çözümü olan aşılamada önemli bir yol kat ederken her gün yüzbinlerce insan sunulan seçeneklerdeki aşıları yaptırıyor.

Aşılama da sağlık il müdürlükleri kurdukları stantlarla vatandaşların aşılara daha kolay ulaşmasını sağlayarak hizmet veriyor. Erzurum'da ise Göç İdaresi Müdürlüğü ve Sağlık İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen çalışmada kentte yaşayan yabancı uyruklu sığınmacılarında aşıya ulaşmaları kolaylaştırıldı. Erzurum'da yaşayan 300'e yakın yabancı uyruklu sığınmacı, merkez Yaktuiye ilçesinde bulunan Narmanlı Camii avlusunda kurtulan aşı stantlarına yönlendirildi. Kurumda çalışan tercümanlar, yabancılara sosyal medya mecralarından hızla ulaşarak stantlara yönlendirdi. Telefon kullanmayan yabancılar ise tek tek evlerine gidilerek, aşı olmaları için aşı standına götürüldü.

Konuya ilişkin SABAH'a konuşan Erzurum Göç İdaresi Müdürü Haşim Özcan; "Covit tüm dünyamızı esir almış durumda. Bunun tek çözümünün aşı olduğunu biliyoruz. Bunun için birçok çalışma yürütüldü. Vatandaşlarımızın aşılara daha kolay ulaşmaları için birçok emek verildi. Bizde Göç İdaresi Müdürlüğü olarak şehrimizde yaşayan yabancı uyruklu sığınmacıların aşılarını olmaları için bir çalışma başlattık. Sağlık İl Müdürlüğümüz aşı standı kurdu. Tercümanlarımız vasıtası ile şehrimizde bulunan yabancılara ulaşarak aşılama konusunda yönlendirmelerde bulunduk. Telefon kullanmayan sığınmacılarımız vardı. Onlara da evlerine giderek ulaştık. Kurulan standa şimdiye kadar 300 yabancı uyruklu sığınmacı aşısını olurken, kendi vatandaşlarımıza da hizmet vermekte. Standımız devam ediyor. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

 

FURKAN NEHRİ/ Sabah

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.