1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Erzurum'da sıkı denetim: Fahiş fiyatla satanlara acımadılar
Erzurum'da sıkı denetim: Fahiş fiyatla satanlara acımadılar

Erzurum'da sıkı denetim: Fahiş fiyatla satanlara acımadılar

Ramazan ayında özellikle temel gıda ve ihtiyaç ürünlerine denetimlerini sıklaştıran Erzurum Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri ilk üç günde 27 firmada 251 ürünü denetledi. Etiket fiyatı ile kasa fiyatı arasında fark çıkan market sahiplerine ceza yazdılar

A+A-

Gazete Güncel- Erzurum Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri özellikle temel gıda ve ihtiyaç ürünlerine yönelik denetimlerini sürdürüyor. Bakanlığa bağlı ekiplerin denetimlerinde ürünlerin fiyatlarının fahiş düzeyde olup olmadığına, ürünün etiket fiyatı ile kasa fiyatı arasındaki fark bulunup bulunmadığına, etiketlerdeki ürün fiyatının son değişim tarihi ile önceki fiyatına bakıldı.

Ramazan ayının ilk üç gününde Erzurum’daki denetimleri sıklaştıran ekipler, toplamda 27 firmada 251 ürünü inceledi. Zincir marketlere giderek kuru bakliyat, yumurta, un, kahvaltılık, yağ gibi ürünlerin etiket fiyatlarını kayıt altına alan ekipler kasaya yöneldi. Etiket ile kasa fiyatı arasında fark bulunup bulunmadığını kontrol eden ekipler aykırılık tespit edilen işletmelere ceza kesti. Kentte ilk üç günde biri popüler bir zincir markete, biri ise yerel zincir market olmak üzere iki işletmeye ürün başına 2 bin 172 TL ceza yazıldı.

‘Gözden kaçmış’ dedi ama cezadan kurtulamadı

Yerel zincir marketlerden birinde makarnanın etiket fiyatı 15,65 TL iken kasadaki fiyatı 17,95 TL çıkınca market sahibi itiraz etti. Kesilen cezayı imzalamak istemeyen market sahipleri ekiplere, “Elemanın hatası olmalı. Bir ürün gözden kaçmış. Sadece bunu atlamışız, haklısınız ama diğerlerinde sorun yok. Bir tane ürünün fiyatında yanlışlık olabilir. Bir tane makarna için vicdanın el veriyor mu ceza kesmeye? Bir sürü ürün var neden en alttakini buluyorsun?” ifadelerini kullansa da ceza yemekten kurtulamadı.

İki buçuk ayda 224 denetim

Öte yandan Erzurum Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri 2024 yılının başından bu yana 224 firmada denetim yaptı. Denetlenen firmalardan 29’unda haksız fiyat artışı, 4’ünde de etiket fiyatı ile kasa fiyatının uyuşmadığı tespit edildi. Haksız fiyat artışı yaptığı tespit edilenler Ticaret Bakanlığı Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu’na iletilirken, etiket fiyatı ile kasa fiyatının uyuşmayan işletmelere ise ürün başına 2 bin 172 TL para cezası uygulandı.

 

Manolya Bulut/ Pusula

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum