1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Erzurum'da Spor Lisesi'nden çifte şampiyonluk
Erzurum'da Spor Lisesi'nden çifte şampiyonluk

Erzurum'da Spor Lisesi'nden çifte şampiyonluk

Toplam 34 takımın mücadele ettiği Lise A Gençler Futsal Erzurum İl Birinciliği maçları sona erdi. Hem erkeklerde hem kızlarda şampiyon Reşit Karabacak Spor Lisesi şampiyon oldu.

A+A-

Erzurum Güncel- Gençlik ve Spor Bakanlığı 2023-2024 Okul Sporları sezonu kapsamında Yakutiye Spor Salonu’nda yapılan Liseli Gençler Futsal İl Birinciliği maçları sona erdi. Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Okul Sporları Şube Müdürlüğü’nün organize ettiği müsabakalara 28 erkek, 6 da kız takımı katıldı. 34 takımın katılımıyla yapılan Lise A Gençler Futsal İl Birinciliğinde çifte şampiyonluk kupası Reşit Karabacak Spor Lisesi müzesine gitti.

Emrah Ergün, Murat Aydın, Ramazan Eskici, Hasan Özsaygın, Ümit Berkay Karaoğlu, Kemalettin Seren, Ensar Bostancı, , Mustafa Berat Gökcanoğlu, Elanur Kotan ve Zerrin Akın gibi hakemler futsal maçlarında görev yaptı.

Erkeklerde şampiyon Spor Lisesi

Okul Sporları Futsal  A Gençler Erkekler İl Birinciliği heyecan dolu bir finale sahne oldu. Antrenörler Serkan Adin ve Erkan Emeç yönetimindeki Reşit Karabacak Spor Lisesi ile Antrenör Ahmet Saraç yönetimindeki Adnan Menderes Anadolu Lisesi il şampiyonu olabilmek için kozlarını paylaştı. Finale kadar oldukça başarılı bir performans ortaya koyan her iki takım dolu tribünler önünde finalde mücadele etti.  Müsabakadan 5-0 galip ayrılan Reşit Karabacak Spor Lisesi şampiyonluğu kazandı.

Geçtiğimiz sezon olduğu gibi bu sezon da şampiyonluk kupasını havaya kaldıran Reşit Karabacak Spor Lisesi şampiyonluk coşkusu yaşadı. Mavi-beyazlılar, Erzurum’u Grup maçlarında temsil etmeye hak kazandı. Turnuvanın üçüncülük maçında Emel Çatal Anadolu Lisesi ile Erzurum Nurettin Topçu Sosyal Lisesi karşılaştı. Karşılaşmadan galip ayrılan Emel Çatal Anadolu Lisesi,3. Olurken,  Nurettin Topçu Sosyal Bilimler Lisesi ise 4. sırada yer aldı.

Kızlarda şampiyon Spor Lisesi

Gençlik ve Spor Bakanlığı okul sporları sezonu kapsamında Kız Futsal Müsabakaları da Reşit Karabacak Spor Lisesi’nin şampiyonluğu ile sona erdi.

Futsal Gençler A Kızlar İl Birinciliğine toplam 6 okulun katılımıyla gerçekleşen turnuvanın final maçında, Reşit Karabacak Spor Lisesi ile Rıfkı Salim Burçak MTAL karşı karşıya geldi.

Antrenörler Fatih Özbayraktar ve Ersin Dizlek yönetimindeki Reşit Karabacak Spor Lisesi rakibini 5-1 yenerek şampiyon oldu. Erkeklerin ardından kızlarda da Reşit Karabacak Spor Lisesi şampiyonluk coşkusu yaşadı. Mavi-beyazlı kadın sporcular Erzurum’u grup maçlarında temsil edecek. Turnuvanın üçüncülük maçında ise Tevfik İleri Anadolu Lisesi ile Karaçoban Kopal ÇPAL karşı karşıya geldi. Mücadeleyi 3-1  kazanan Tevfik İleri Anadolu Lisesi, üçüncülük kupasının sahibi oldu. Tarihinde ilk kez lise futsala katılan Karaçoban Kopal ÇPAL’se dördüncü olma başarısı gösterdi.

Şampiyonanın sonunda erkeklerde ve kızlarda ilk dörtte yer alan takımlara kupa ve madalyaları düzenlenen törenle verildi. Tertip Komitesi üyeleri Yücel Karakoç ile Fetullah Demir, il birinciliğine katılan tüm takımlara teşekkür ederek, Erzurum’u erkeklerde ve kızlarda grup müsabakalarında temsil edecek olan Reşit Karabacak Spor Lisesi’ne başarı dileklerini iletti.

 

Nurullah Pala

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.