
Erzurum'da suç örgütüne operasyon
İstanbul Merkezli Erzurum ve 4 İlde Dev Operasyon: Aralarında Avukatların da Bulunduğu 32 Şüpheliye Adli İşlem
Gazete Güncel- İstanbul merkezli 5 ayrı ilde, organize suç örgütlerine yönelik geniş çaplı ve eş zamanlı bir operasyon gerçekleştirildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda hareket eden İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, sokak çetelerinin ve suç yapılanmalarının faaliyetlerini deşifre etmek amacıyla uzun süredir yürüttüğü titiz çalışmayı neticelendirdi.
23 Ayrı Suç Eylemi Aydınlatıldı
Soruşturma kapsamında; suç işlemek amacıyla örgüt kurma, kasten öldürme, yağma, mala zarar verme ve genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması gibi ağır suçları içeren toplam 23 farklı eylemin detayları gün yüzüne çıkarıldı. Bu eylemleri gerçekleştirdiği tespit edilen şüphelilere yönelik operasyon düğmesine basıldı.
Eş Zamanlı Baskınlar ve Gözaltılar
İstanbul, Muş, Diyarbakır, Erzurum ve Tekirdağ'da belirlenen adreslere bu sabah erken saatlerde eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Operasyon neticesinde aralarında 3 avukatın da yer aldığı toplam 32 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı. Gözaltına alınan zanlıların emniyetteki ifade ve işlemlerinin devam ettiği, soruşturmanın ise çok yönlü olarak derinleştirildiği öğrenildi.
Bakan Akın Gürlek: "Çetelerin Kökü Kazınana Dek Süpürme Operasyonlarımız Sürecek"
Operasyonun ardından Adalet Bakanı Akın Gürlek, organize suç örgütleriyle mücadelenin tavizsiz bir şekilde süreceğini vurgulayarak şu açıklamada bulundu:
"Milletimizin huzurunu hedef alan sokak çeteleri ve organize suç yapılanmalarıyla mücadelemiz kararlılıkla devam etmektedir. İçişleri Bakanlığımızla tam bir eşgüdüm içinde çalışarak, şehirlerimizin güvenliğine ve gençlerimizin geleceğine göz diken hiçbir yapıya müsamaha göstermiyoruz. Bu sabah önde gelen sokak çetelerinden birine yönelik 5 ilimizde başarıyla gerçekleştirilen operasyonda 32 şüpheli hakkında adli işlem yapılmıştır."
Gençleri Hedef Alan Kirli Propagandaya Uyarı
Bakan Gürlek, suç örgütlerinin çocukları tuzağa düşürmek için kullandığı yöntemlere de dikkat çekerek önemli bir uyarıda bulundu:
"Suç örgütleri, 'yaşınız küçük, ceza almazsınız' diyerek evlatlarımızı karanlık dünyalarına çekmeye çalışmakta ve kirli bir dezenformasyon yürütmektedir. Cezaların daha da artırılmasına yönelik çalışmalarımız sürerken, mevcut hukuk düzenimizin de çocukların örgüt üyeliği, kasten öldürmeye teşebbüs, silahlı saldırı ve yağma gibi ağır suçlara karışması durumunda çok ciddi ve ağır yaptırımlar öngördüğünü hatırlatmak isterim. Çocuklarımızı kullanmaya çalışan ve vatandaşlarımızı tehdit eden bu yapıların kökü kazınana kadar süpürme operasyonlarımız sürecektir. Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımıza ve operasyonu gerçekleştiren emniyet güçlerimize teşekkür ederim."





HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.