1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Erzurum'da Üreticinin küspesine su kattılar! Özelleştirilen şeker fabrikasından şok görüntüler!
Erzurum'da Üreticinin küspesine su kattılar! Özelleştirilen şeker fabrikasından şok görüntüler!

Erzurum'da Üreticinin küspesine su kattılar! Özelleştirilen şeker fabrikasından şok görüntüler!

Erzurum'Da Özelleştirilen şeker fabrikasında, sırf daha ağır gelmesini sağlamak için küspeye su katıldığının görüntüleri ortaya çıktı.

A+A-

Erzurum Güncel- Özelleştirilen Erzurum Şeker Fabrikasında üreticiye satılan küspelerin içine su katıldığı ortaya çıktı. Özellikle Büyükbaş hayvanların tükettiği Şeker Pancarı Küspesinin içine ağır gelsin diye su katıldığının görüntüleri gündeme bomba gibi düştü. Tonu ortala 230 liraya satılan şeker Pancarı küspesi özellikle kış döneminde hayvanların beslenmesinde kullanılıyor.

Zaten ağır koşullar altında üretim yapmaya çalışan besicilere bir darbe de şeker fabrikası vurdu. Şeker Fabrikalarında, pancarını işlenmesi sonrasında kalan posası ( küspe) üreticiye yem olarak satılıyor. Şeker Fabrikaları özelleştirilmeden önce sembolik fiyatlarla üreticiye verilen küspe, özelleştirme sonrasında tonu ortalama 230 liradan satılıyor. Özellikle Doğu Anadolu Bölgesinde kış aylarında besicilerin tercih ettiği küspe fiyatlarının artmasıyla üreticinin girdi maliyetleri de artmıştı. Erzurum Şeker Fabrikasında cep telefonu ile çekildiği iddia edilen görüntüler adeta şok etkisi yarattı. Üreticiye satılan küspenin ağır gelmesi için içine su karıştırdığının belgesini niteliğinde olan görüntüler, bu kadarına da pes dedirtti... 

Zarar ediyor diye özelleştirilen ve sonrasında bir çok çalışanını kapının önüne koyan şeker fabrikalarında neler oluyor, sorusunu gündeme getiren bu görüntüler sonrasında, üreticiler, " bu fabrikaları Tarım ve Orman Bakanlığı yetkilileri hiç mi denetlemiyor. Su çekme oranı oldukça yüksek olan küspeye, sırf daha ağır gelsin diye, su katma cesaretini bu fabrikalar nereden buluyor? Bu haksız kazanç değil mi,kul hakkı değil mi? Zaten zor şartlar altında üretim yapmaya çalışıyoruz." diyerek tepki gösterdiler. 

Bu görüntüler sonrasında Tarım ve Orman bakanlığı yetkililerinin açıklama yapması bekleniyor... 

Kaynak: tarimdanhaber.com/

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum