1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Erzurum'da yeni patates çeşidi tescillendi
Erzurum'da yeni patates çeşidi tescillendi

Erzurum'da yeni patates çeşidi tescillendi

Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından yürütülen patates ıslah çalışmaları kapsamında geliştirilmiş olan yeni patates çeşidi Türk tarihinin en büyük hükümdarlarından olan METE’nin adını alarak tescillendi.

A+A-

Erzurum Güncel- Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü, Nisan ayı içerisinde yeni bir patates çeşidi geliştirdi. Tescillenen patatese ise ilk modern devlet ve ordu anlayışını getiren Büyük Hun İmparatoru Mete’nin ismi verildi. Yemeklik ve parmak patates kullanımına uygun olan Mete patates çeşidi; bölge koşullarına uygun, yüksek yumru verimi ve teknolojik kaliteye sahip olup, orta erkenci (91-110 gün) olgunlaşma grubunda yer alıyor.

Üretimlerine başlandı

Bölgede sertifikalı tohumluk patates üretiminin ve kullanımının yaygınlaştırılması amacıyla, Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından tescil ettirilen yeni patates çeşitleri Can ve Mete’nin doku kültürü yöntemiyle yüksek kademeli sertifikalı tohumluk üretimlerine başlandı.

Enstitü yetkilileri tarafından “Bölgede doku kültürü yöntemiyle tohumluk üretim zincirinin kurulması ve sertifikalı tohumluk üretimi konusunda işbirliği sağlanması durumunda sertifikalı tohumluk kullanımının daha geniş alanlara ulaşılabileceği.” belirtildi.

Şeyma TAHİR/Pusula

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.