1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Erzurum’da 'Yılın Ahisi' seçilen Yahya Usta, törenle cübbesini giydi
Erzurum’da 'Yılın Ahisi' seçilen Yahya Usta, törenle cübbesini giydi

Erzurum’da 'Yılın Ahisi' seçilen Yahya Usta, törenle cübbesini giydi

Ahilik Haftası kapsamında Erzurum’da düzenlenen törenle yılın ahisi, kalfası ve çırağı belirlendi. Sobacı Yahya İspirli’ye cübbe giydirilirken, gençlere ahlaki değerlerin aktarılması vurgulandı.

A+A-

Gazete Güncel- Erzurum’da 22-28 Eylül tarihleri arasında kutlanan Ahilik Haftası çerçevesinde anlamlı bir program gerçekleştirildi. Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB) tarafından Yakutiye Medresesi önünde düzenlenen törende, yılın ahisi seçilen Sobacı Yahya İspirli’ye Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi cübbe giydirdi.

Törene Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, İl Emniyet Müdürü Onur Karaburun, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Akarsu, Yakutiye Kaymakamı Tuncay Kaldırım, ERVAK Başkanı Erdal Güzel, ESOB Başkanı Rasim Fırat, ETB Başkanı Hakan Oral, kurum amirleri, esnaf ve STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Program, saygı duruşu ve İstiklâl Marşı ile başladı.

Vali Çiftçi konuşmasında, “Ahilik bir hayat nizamıdır. Dürüst ticaret, paylaşma ve toplumsal dayanışmanın teminatıdır. Ahilik, yalnızca geçmişin hatırası değil; yarınlarımızı da şekillendirecek bir yol haritasıdır” dedi.

ESOB Başkanı Rasim Fırat ise Ahiliğin sadece mesleki bilgi değil, ahlaki değerleri de öğrettiğine dikkat çekerek, “Gençlerimize dürüstlük, adalet ve dayanışma gibi değerleri aktararak Ahiliğin ruhunu canlı tutmalıyız” ifadelerini kullandı.

Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Prof. Dr. Mehmet Göktaş da Ahiliğin temellerinin Kur’an ve Sünnet’e dayandığını vurguladı.

Konuşmaların ardından şet kuşatma töreni yapıldı ve yılın ahisi, kalfası ile çırağı açıklandı. Sobacı Yahya İspirli yılın ahisi, erkek kuaförü Yakup Kaplan yılın kalfası ve mobilya imalatçısı Oğuzhan Nohutçu ise yılın çırağı seçildi. Kazananlara cübbe ve plaketler takdim edildi.

Kutlamalar, Erzurum Valisi Çiftçi tarafından dağıtılan geleneksel Ahi Pilavı ile devam ederken, Olgunlaşma Enstitüsü ve Raci Alkır Güzel Sanatlar Lisesi’nin sergileri gezildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.