1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Erzurum'dan gidip can kurtardılar
Erzurum'dan gidip can kurtardılar

Erzurum'dan gidip can kurtardılar

Deprem bölgesine sevk edilen Erzurum Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı arama kurtarma ekipleri, askeri uçakla gittikleri İzmir'de iki kişiyi enkaz altından sağ olarak kurtardı.

A+A-

Erzurum Güncel- Deprem bölgesine sevk edilen Erzurum Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı arama kurtarma ekipleri, askeri uçakla gittikleri İzmir’de iki kişiyi enkaz altından sağ olarak kurtardı.

 

İzmir’de meydana gelen depremin ardından ülke geneline arama kurtarma timleri bölgeye yardıma koştu.  Erzurum Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesindeki 14 kişilik arama ve kurtarma timi, Askeri Havaalanı’ndan askeri kargo uçağıyla deprem bölgesine sevk edildi.

 

 

Tam donanımlı özel teçhizatları ile birlikte depremin etkilediği Bayraklı’da çalışmalara başlayan Büyükşehir Belediyesi’nin ekipleri, anne ve çocuğunu enkaz altından sağ olarak kurtarmayı başardı. Yerle bir olan Doğanlar Apartmanına yoğunlaşan ekipler, hayatını kaybeden yaşlı iki kişinin de enkazdan cesedini çıkardı.

 

 

Ekip amiri Salih Karaman, 14 kişilik bir timle çalışmalarda yer aldıklarını ifade ederek, “ Askeri uçakla geldiğimiz İzmir’de vakit kaybetmeden görev yerimizde çalışmalara başladık. Şu ana kadar maalesef 2 kişinin cesedine ulaştık. Bir anne ve çocuğunu da enkaz altından sağ olarak çıkarmayı başardık. Burada zamana karşı bir mücadele veriliyor. Zaman geçtikçe ümitler tükeniyor ama  Allahtan ümit kesilmez. Depremden 30 saat sonra enkazdan sağ olarak kurtarılan vatandaşlarımız var” diye konuştu.

 

Cihat İncesu/Pusula

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.