1. HABERLER

  2. ASAYİŞ

  3. Erzurumlu Cevheri yiniden gündemde: Sosyal medyada 'muhalif görünümlü hesap' oyunu!
Erzurumlu Cevheri yiniden gündemde: Sosyal medyada 'muhalif görünümlü hesap' oyunu!

Erzurumlu Cevheri yiniden gündemde: Sosyal medyada 'muhalif görünümlü hesap' oyunu!

Sosyal medyada 'muhalif görünümlü hesap' oyunu! FETÖ’nün Goebbels’inin köstebeği deşifre oldu

A+A-

Erzurum Güncel- FETÖ'nün sosyal medyadan sorumlu yöneticisi Cevheri Güven'in, darbe girişimini ve darbe girişiminde bulunanları aklama, FETÖ ile mücadele edenleri ise hedef göstermeye yönelik sosyal medyadan yayınladığı tahrip edilmiş resmi evrakları sızdırdığı belirlenen Ankara Emniyeti Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi'nin teknik biriminde görevli polis memuru Serkan Dinçer hakkında yeni detaylara ulaşıldı.

 

Dilhan Dumanoğlu/ Sabah

FETÖ firarisi Cevheri Güven'in sosyal medya platformlarından tahrip edilmiş resmi evrak yayınlayarak devlet kurumlarını hedef alması üzerine İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın talimatı üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü kurum içerisindeki sızıntıyı tespit etmek için idari soruşturma başlattı. Araştırmalarda firari FETÖ'cü Cevheri Güven'e resmi evrakların gizli uygulamalar üzerinden gönderildiği, belgelerin de Ankara Emniyeti Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesinin teknik biriminde görevli polis memuru Serkan Dinçer'in ele geçirdiği belirlendi.

 

Sosyal medyada ’muhalif görünümlü hesap’ oyunu! FETÖ’nün Goebbels’inin köstebeği deşifre oldu

TAKİP SONUCU GÖZALTINA ALINDI

İstihbarat birimlerinin yaptığı hassas çalışmayla ortaya çıkan köstebek hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından adli soruşturma başlatıldı. Terörle Mücadele ekipleri tarafından teknik ve fiziki takibe alınan Dinçer, gözaltına alındıktan sonra sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan tutuklandı.

 

Sosyal medyada ’muhalif görünümlü hesap’ oyunu! FETÖ’nün Goebbels’inin köstebeği deşifre oldu

TEŞKİLAT İÇERİSİNDEKİ BAĞLANTILARI ARAŞTIRILIYOR

2013 yılında Trabzon Emniyetinde çalışırken, İstihbarat Daire Başkanlığı'na tayini çıkan İstihbarat Dairede Siber kısmında görev alan Serkan Dinçer'in geçtiğimiz yıllarda ise Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne tayin edildiği belirlendi. Gözaltına alınan Serkan Dinçer'in evinde ve iş yerindeki yapılan dijital materyallerine el konulurken, sorgusunda el konulan 3 telefonun ve tabletinin şifrelerini vermediği öğrenildi. Dinçer'in emniyetten toplandığı belgeleri bu cihazlar üzerinden Güven'e ulaştırdığı ihtimali üzerinde durulurken, Dinçer'in dijital materyallerinin deşifre edilmesi için bilirkişiye gönderildiği öğrenildi.

Sosyal medyada ’muhalif görünümlü hesap’ oyunu! FETÖ’nün Goebbels’inin köstebeği deşifre oldu

SAHTE HESAPLARLA HEDEF ŞAŞIRTMIŞ

FETÖ üyeleri tarafından telefon ve tabletine gizli haberleşme programları yüklendiğini değerlendirilen Dinçer'in sosyal medyada hesaplar açarak muhalif görünümlü paylaşımlar yaptığı ortaya çıktı. Şüphelinin teşkilat içerisinde bağlantılı olduğu polislerin tespitine yönelik araştırmaların da devam ettiği öğrenildi. Dinçer'in emniyet teşkilatındaki gizli belgeleri nasıl temin ettiğine yönelik ayrı bir idari soruşturmanın titizlikle devam ettiği bu kapsamda önümüzdeki günlerde yeni şüphelilerle ilgi adli sürecin başlatılacağı bildirildi.

Sosyal medyada ’muhalif görünümlü hesap’ oyunu! FETÖ’nün Goebbels’inin köstebeği deşifre oldu

SABAH, GİZLEDİĞİ İNİNDE GÖRÜNTÜLEMİŞTİ

Çektiği kara propaganda videoları sayesinde elde ettiği gelirlerle Almanya'da lüks hayat yaşayan Cevheri Güven, örgüte tam bağlı olarak nitelendirilen 5'5'lik örgüt üyeleri arasında yer alıyor. Güven, aynı zamanda FETÖ'nün eski Emniyet İmamı Kozanlı Ömer kod adlı Osman Hilmi Özdil'in de manevi oğlu olarak biliniyor. ByLock kullanıcısı olan ve örgütte 'Bahadır' kod adını kullanan Erzurumlu Cevheri Güven, örgüt elebaşından alınan talimat gereği 17-25 Aralık'tan sonra parasını Bank Asya'ya yatıran örgüt yöneticilerinden. Güven'in FETÖ'nün Emniyet Mahrem üst yöneticisi Ziya Demirel'le 4 kez telefon görüşme kaydı bulunuyor. 15 Temmuz hain darbe girişiminden iki gün önce 'tankın eli kulağında' paylaşımı yapan, Deniz Baykal ve Muharrem İnce'ye yönelik kaset kumpasının planlayıcıları arasında yer alan Güven, devlet aleyhine yayınlar yaparak, Youtube kanalından asılsız haberlerle belirli kamu çalışanlarını karalamaya çalışıyor. SABAH Haber Koordinatörü Abdurrahman Şimşek önemli gazetecilik başarılarından birine daha imza atarak firari Cevheri Güven'in kara propaganda yuvası haline getirdiği Almanya'daki adresinde bulup görüntülemişti. Almanya'nın Hessen Eyaleti'nde, ailesiyle birlikte lüks içinde yaşadığı dubleks daireden çıkan Güven objektiflere takılmıştı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.