1. HABERLER

  2. EGE

  3. Erzurumlu Şehit Yarbay Çelikcan uğurlandı
Erzurumlu Şehit Yarbay Çelikcan uğurlandı

Erzurumlu Şehit Yarbay Çelikcan uğurlandı

Hakkari'nin Dağlıca bölgesindeki terör saldırısında şehit düşen askerler son yolculuklarına uğurlanıyor. Dağlıca'da şehit düşen Erzurumlu Yarbay İlker Çelikcan'ın Bursa'daki cenaze törenine onbinler katıldı. Antalya'da şehit piyade sözleşmeli er Uğur Yıld

A+A-

Erzurum Güncel- HAKKARİ’nin Yüksekova ilçesi Dağlıca Bölgesi’nde 15 askeri ile şehit düşen Kurmay Yarbay İlker çelikcan, anne- babasının yaşadığı Bursa’da bugün son yolculuğuna uğurlanıyor. Kurmay Yarbay çelikcan’ın Türk Bayrağı’na sarılı tabutu, eşi Doktor Gaye çelikcan’ın da bulunduğu askeri helikopter ile Bursa’ya getirildi. Helikopterden inen ve yürümekte güçlük çeken Gaye çelikcan’ın, sıkı sıkıya sarıldığı eşinin fotoğrafını taşıması yürekleri dağladı.

Malatya’da görevli iken, geçici görevle gittiği Hakkari’nin Yüksekova İlçesi Dağlıca Bölgesi’nde Terör örgütü mensuplarının saldırısında şehit olan Kurmay Yarbay İlker  çelikcan’ın cenazesini taşıyan askeri uçak öğle saatlerinde Yenişehir’e indi. Cenaze daha sonra eşi Doktor Gaye çelikcan’ın da bindiği askeri helikoptere konuldu. Helikopter saat 13.30 sıralarında cenaze namazının kılınacağı Mihraplı Camisi’nin bulunduğu alana yakın olan piste indi. Şehit Yarbay’ın cenazesi omuzlarda taşınırken, yürümekte güçlük çeken Gaye çelikcan’ın, eşinin fotoğrafına sımsıkı sarılması dikkat çekti.

ERDOĞAN VE KILIçDAROĞLU çELENK GöNDERDİ

Cenaze daha sonra Mihraplı Cami’sine getirildi. Cumhurbaşkanı RECEP TAYYİP ERDOĞAN, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun çelenk gönderdiği törene Şehit Yarbay’ın annesi Fatma, babası Niyazi çelikcan’ın yanı sıra, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Recep Altepe, Jandarma Garnizon Komutanı Tümgeneral Seyfettin Saldık ile binlerce Bursalı katıldı. 

öĞLE EZANI 15 DAKİKA GEç OKUNDU

Şehit Yarbay’ın cenazesinin geç gelmesi nedeniyle öğle ezanı 15 dakika geç okundu. öğlen namazından sonra cenaze namazı Bursa Müftüsü Mehmet Emin Ay tarafından kıldırıldı. Top arabasına konulan şehit cenazesi bir süre ilerledikten sonra cenaze arabasına nakledildi ve buradan helallik alınmak üzere babasının Merkez Nilüfer İlçesi çalı Mahallesi’ndeki evine götürüldü.

Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı cenaze töreni öncesi oluşturulan barikattan geçmek isteyen MHP’liler ile polis arasında gerginlik yaşandı. Olay, Emniyet Müdürü Selami Yıldız’ın devreye girmesi ile çözümlendi.



ANTALYA ŞEHİDİNİ UĞURLADI

Şehit Yıldız'ın cenazesi, Antalya'dan alınarak Manavgat ilçesindeki Külliye Camisi'ne getirildi.

Bu sırada, şehidin annesi Gülbahar çelikel, babası Sadık ve amcası Mustafa Yıldız ile yakınları gözyaşlarını tutamadı. Fenalık geçiren şehidin bir yakını da ambulansla hastaneye kaldırıldı.

AK PARTİLİ VEKİLLER TöRENE KATILDI

Cenaze törenine, şehidin yakınları ile AK Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani, MHP Antalya Milletvekili Tarkan Akıllı, Antalya Valisi Muammer Türker, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İl Müftüsü Osman Artan'ın kıldırdığı namazın ardından Yıldız'ın naaşı, cenaze aracına konularak Kavaklı Mezarlığı'na doğru yola çıkarıldı.

Cenazeyi, çevre yolu ve Demokrasi Bulvarı'ndan geçerek Milli Egemenlik Caddesi'nden mezarlığa götüren araca, bu sırada çok sayıda vatandaş eşlik etti.

çOK SAYIDA VATANDAŞ TöRENE KATILDI



Şehidin naaşının araçtan indirilerek mezarlığa taşınması sırasında tekbir getiren vatandaşlar, terör örgütünü lanetleyen sloganlar attı.

Şehit Yıldız'ın cenazesi, burada okunan dualar eşliğinde toprağa verildi.

Daha sonra Yıldız'ın arkadaşları, şehidin annesi Gülbahar çelikel'in yanına giderek elini öptü. Bu sırada fenalaşan çelikel, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

TOPRAĞA VERİLDİ

Hakkari’nin Dağlıca bölgesinde şehit olan sözleşmeli er Uğur Yıldız’ın cenazesi, Külliye Camii’ndeki cenaze namazının ardından baba evinin önünden geçrilerek binlerce kişinin katılımıyla Kavaklı Mezarlığı’na getirildi. Mezarlık girişine kadar cenaze aracıyla getirilen şehit  Uğur Yıldız’ın cenazesi, daha sonra omuzlarda taşındı. Tekbirlerle mezarlığa getirilen cenaze için dualar okundu.

Camideki törene yetişemeyen CHP Antalya milletvekilleri Mustafa Akaydın ve Devrim Kök mezarlığa geldi. Defin işlemi gerçekleşirken saygı atışı yapan askerler vatandaşlar tarafından alkışlandı. Kalabalık, şehidi defnettikten sonra tekbirler getirerek mezarlıktan ayrıldı.

Hürriyet

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.