1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Erzurumspor FK, 'Şampi' tamam 'yon' kaldı
Erzurumspor FK, 'Şampi' tamam 'yon' kaldı

Erzurumspor FK, 'Şampi' tamam 'yon' kaldı

Teknik Patron Hakan Kutlu’nun A takımı Play-Off’a koşarken, Alpaslan Topcu’nun U19 takımı şampiyonluk için sadece 90 dakikaya ihtiyacı var.

A+A-

Gazete Güncel- Onursal Başkan Mehmet Sekmen’in de izlediği ve kar altında oynanan maçta Erzurumspor U19 takımı, şampiyonluk maçında 1461 Trabzonspor’a gol yağdırdı. Rakibine yarım düzine gol atan Teknik Patron Alpaslan Topcu’nun talebeleri şampiyonluk için geri sayıma geçti.  Mavi-beyazlılar Erbaa Spor’u da yenerse şampiyonluğunu ilan edecek.

Trendyol 1. Lig ekiplerinden Erzurumspor’un U19 yaş takımı Bölgesel Gelişim U19 Ligi 5. Grupta şampiyonluk maçında 1461 Trabzonspor’u 6-1 gibi farklı bir skorla mağlup etti.

Mavi-beyazlıların A Takımı Teknik Patron Hakan Kutlu yönetiminde Play-Off’a koşarken, Aplaslan Topcu idareszindeki U19 Yaş takımı ise Bölgesel Gelişim U19 Liginde şampiyonluğa sadece 90 dakika uzakta. 1461 Trabzonspor FK’ya 6-1 mağlup eden genç Dadaşlar, Erbaa Spor’u da yenerse son haftayı beklemeden şampiyonluğunu resmen ilan edecek.

Onursal Başkan Sekmen de maçtaydı

BŞB Yüksek İrtifa Kamp Merkezi K3 Nolu Sahada kar yağışı altında oynanan maçta Erzurum temsilcisi rakibine yarım düzine gol yağdırırken, Onursal Başkan Mehmet Sekmen de maçtaydı.

Sporsever belediye başkanı Sekmen, her zamanki gibi takımının yanındaydı. U19 Yaş takımının şampiyonluk maçını izleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen maç öncesinde Genel Sekreter Zafer Aynalı, Kulüp Başkanı Ahmet Dal, Basın Sözcüsü Cengiz Durular, Alt Yapı Teknik Koordinatörü Sefa Yunusoğulları, U19 Yaş Takımı Teknik Direktörü Alpaslan Topcu, Antrenör Okan Kadir Karadağ ve kaleci Antrenörü Erkan Adin’in de hazır bulunduğu saha ortasında futbolcularla sohbet ederek başarı diklerini iletti. Onursal Başkan Sekmen, daha sonra müsabakayı izledi.

Alt yapıya çok önem veriyoruz

Erzurumspor Onursal Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Alt yapıyı başarısından ötürü Kulüp Başkanı Ahmet Dal ve Alt Yapı Teknik Koordinatörü Sefa Yunusoğulları nezdinde alt yapı antrenörleri ve futbolcuları tebrik etti.

Onursal Başkan Sekmen,  “Erzurum birlik olduğu vakit hiçbir engel önünde duramaz, bu spor dalları için de geçerlidir, sanayileşme için de geçerlidir, diğer bütün sektörler için de geçerlidir” dedi.

Çakmur ve TFF kurmayları da izledi

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Levent Çakmur, BŞB Spor Müdürü Muzaffer Şahin,  Türkiye Futbol Federasyonu (TFF UEFA  Antrenör Eğitimcisi  Kemal Coşkun, TFF Bölge Teknik Sorumlusu Yunus Emre Öztürk, TFF Bölge Sorumlusu Mehmet Akif Fencioğlu ile  Futbol İl Temsilcisi Ferit Karakoca ile çok sayıda spor adamı ve futbolsever de karşılaşmayı soğuk hava kar yağışına rağmen izledi.

BŞB ekipleri iş başındaydı

Abdullah Maden’in düdük çaldığı maç saat 13.00’da oynanacaktı. Ancak yoğun kar yağışı nedeniyle karşılaşma saat 14:30’da başlayabildi.  Büyükşehir Belediyesi Yüksek İrtifa Kamp Merkezi ekipleri yoğun bir kar temizleme çalışmalarının ardından sahayı futbol oynanacak hale getirdi.

Genç Dadaşlar süperdi

Erzurum bölgesi hakemlerinden Abdullah Maden’in düdük çaldığı maça  Dadaşlar, Berat Demir, Emirhan Yılmaz, Burak Alemdar, Ömer Arda Kara, Mücahit Dalda, Taha Ağdağ, Yunus Emre Demir, Mustafa Taha Kars, Fatih Onay,  İslam Uğurcan Mengi, Muhammed Emin Karahan onbiriyle maça çıktı.

1461 Trabzon FK ise Furkan Can Kolcu, Kerim Ali Bekar, Süleyman Samet Yılmaz, Alperen Köroğlu, Fatih Karadirek, Nazif Yerlikaya, Hasan Emre Doğan, Yunus Emre Ertürk, Rahmi Can Mutlu, Muhammet Seymen Aslan ve Tolga Bayraktar onbiri ile Erzurumspor’a karşı mücadele etti.

Karahan Hat-Trick yaptı

Erzurumspor U19 yaş takımına 6-1’lik galibiyeti getiren golleri Taha Akdağ, Fatih Onay, Yunus Emre Demir ve Muhammed Emin Karahan  (3) attı. Muhammed Emin Karahan attığı üç golle Hat-trik yaptı. Konuk takımın şeref sayısı Nazif Mutlu’dan geldi. Resmi şampiyonluk için Erbaspor’u yenmek zorunda olan Erzurumspor maç sonunda şampiyonluk şarkıları söyledi.

Nurullah Pala/ Pusula

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.