1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Erzurumspor FK: VAR'lık içinde yokluk!
Erzurumspor FK: VAR'lık içinde yokluk!

Erzurumspor FK: VAR'lık içinde yokluk!

Geçtiğimiz sezonlarda VAR’dan canı yanan Erzurumspor’a VAR bu sezonda acımıyor. VAR sayesinde Dadaşlar Ligde 10 puandan oldu. Mustafa Yumlu’nun 2 golü, bir penaltısı, Mustafa Akbaş’ın da 1 golü verilmiş olsaydı,Mavi-beyazlıların 23 puanı olacaktı.

A+A-

Erzurum Güncel- Geçtiğimiz sezonlarda VAR’dan canı yanan Erzurumspor’a VAR bu sezonda acımıyor. VAR sayesinde Dadaşlar Ligde 10 puandan oldu. Mustafa Yumlu’nun 2 golü, bir penaltısı, Mustafa Akbaş’ın da 1 golü verilmiş olsaydı,Mavi-beyazlıların 23 puanı olacaktı. Belki de Dadaşlar bugün zirvenin en büyük ortağıydı.

Nurullah PALA/PUSULA

Üç yıla yakın süredir transfer tahtası kapalı olan ve dar bir kadro ile ligde yaşam mücadelesi veren Trendyol 1. Lig kulüplerinden Erzurumspor’un bu sezon Video Yardımcı Hakem Sistemi’nden(VAR) dolayı bir hayli canı yandı. Dadaşlar’ın lehine VAR’dan hiçbir karar dönmedi. Bu nedenle de geride kalan 11 haftada Erzurumspor VAR yüzünden 10 puan kaybetti.

VAR verseydi zirve ortağıydı

Kaptan Mustafa Yumlu’nun 2 golü, bir de penaltısı VAR’dan döndü. Mustafa Akbaş’ın da bir golü VAR’a takıldı. Erzurumspor, beraberlikle biten Bandırma ve Kocaelispor maçları ile kaybettiği Keçiören ile Giresun karşılaşmalarında toplam 10 puan VAR kararları doğrultusunda kaybetti. Dadaşların golleri ve penaltısı verilmiş olsaydı, bugün 23 puanla zirvenin ortağı olacaktı.

Kaptan Yumlu atıyor VAR vermiyor

Erzurumspor kaptanı Mustafa Yumlu, bu sezon Erzurumspor adına 2 gol bir de penaltı kazandırdı ancak VAR, kaptanın gollerini ve penaltısını gasp etti. Erzurumspor’un 8. Haftada Kocaelispor ile deplasmanda oynadığı maçta Kaptan Mustafa Yumlu’nun atığı gol  tam 5 dakika VAR incelemesinden sonra ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

Çotanak Stadı’nda Giresunspor ile oynanan 11. Hafta maçında 27. dakikada Sefa Akgün’ün ceza sahasına yaptığı  ortada kaptan Mustafa Yumlu  kafayla topu ağlara gönderdi.  Orta hakem Gürcan Hasova santrayı gösterdi. Ancak VAR incelemesinin ardından gol ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

Ligin 9. Haftasında oynanan Erzurumspor-Keçiörengücü maçında 31.dakikada Erzurumspor kaptanı Mustafa Yumlu ceza sahasında yere indirildi. VAR penaltıyı vermezken, orta hakem Kutluhan Bilgiç, kaptan Yumlu’ya hakemi aldatmaya yönelik hareket gerekçesiyle sarı kart gösterdi. Tecrübeli kaptan cezalı duruma düştü.

Daha ilk haftada Akbaş’ın golü de VAR’a takılmıştı

2023-2024 sezonunun daha ilk haftasında Bandırmaspor ile oynanan maçta Erzurumspor’un son dakikada Mustafa Akbaş’la bulduğu gol, uzun bir VAR incelemesinin ardından iptal edilmişti. Erzurumspor, 1-1 biten müsabakanın ardından sahada 2 puan bırakmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.