1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Erzurumspor küllerinden doğacak
Erzurumspor küllerinden doğacak

Erzurumspor küllerinden doğacak

Erzurumspor FK Başkanı Ahmet Dal, Erzurumspor'a destek için "Küllerimizden doğuyoruz" kampanyasını başlatacaklarını dile getirdi.

A+A-

Gazete Güncel- Erzurumspor Başkanı Ahmet Dal düzenlediği basın toplantısında, “Onursal başkanımız Mehmet Sekmen, transfer tahtasını açacağım dediyse açar. Biz 100 adet gönüllüden 1’er milyon bağış forma kampanyası ile başkanımıza destek olmak istiyoruz. Bursa başardıysa bizde başarırız. Kampanyanın fitilini ben, Hakan hocamız ve kaptanımız Mustafa Yumlu başlattık” dedi.

TFF 1. Lig ekiplerinden Erzurumspor’da liglerin sona ermesinin ardından Kulüp Başkanı Ahmet Dal, basın mensuplarının karşısına çıkararak gelişmeler hakkında bilgi verdi. Ramada By Wyndham Otelde düzenlenen basın toplantısına Kulüp Başkanı Ahmet Dal ile yönetim kurulu üyeleri ile taraftar temsilcileri katıldı.

Basınımıza teşekkür ediyorum

Mavi-beyazlı kulübün başkanı Ahmet Dal, iki sezondur sor bir süreçten geçmelerine rağmen Basının yanlarında olmasından dolayı büyük bir mutluluk yaşadıklarını belirterek, Ligin başından sonuna kadar yanımızda olan basına teşekkür ediyorum.Takımın lige kalması çok önemliydi bunu başardım. Geçen  sezon ve önceki sezonlarda olduğu gibi en büyük destekçimiz Onursal Başkanımız Mehmet Sekmen onunla birlikte tekrar başarılı günlere döneceğimize inancım tam. Bu süreçte bize teknik heyet ve futbolcularımıza destek veren taraftarlarımıza ve taraftar gruplarımızın temsilcilerine teşekkür ediyorum. Bize inanıp güvendiler” dedi.

Sekmen iyi günde de kötü günde de hep takımın yanında

Kulüp Başkanı Ahmet Daml, “Büyükşehir Belediye Başkanımız ve kulübümüzün Onursal Başkanı Sekmen iyi günlerde de  kötü günde de takımın yanına oldu. Bundan sonra olmaya da devam edecek. Bizim de şehir olarak Erzurumlular olarak onursal başkanımıza omuz vermemiz ve onun yükünü hafifletmemiz lazım” dedi.

Kutlu’nun kafasında hep Erzurumspor vardı

4 Şubat 2023 tarihinde kendisini güvenerek takımın başına getirdikleri Hakan Kutlu’nun güvenlerini boşa çıkarmadığını belirten Başkan Dal, “O gün ne kadar doğru bir karar verdiğimizi şimdi daha iyi anlıyoruz. Hocamız bir çok takımın gündemindeydi. Ama onun kafasında hep Erzurumspor vardı. Tekrar bizi tercih eden  Hakan Kutlu ve ekibine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Karakterli bir oyuncu grubuna sahibiz

İki sezondur tecrübeli futbolculardan genç oyunculara kadar kadrodaki sporcuların Erzurumspor forması için fedakarlık yaptıklarının altını çizen Mavi-beyazlı kulübün başkanı Ahmet Dal, “Kaptan Yumlu yaşına rağmen yüreğini ortaya koydu.Mustafa Yumlu’ya, Mustafa Akbaş’a, attığı gollerle takımımıza büyük katkı sağlayan Eren Tozlu’ya, artık şehrimizle özdeşleşen ve Erzurumspor mukavelesine ilk imzayı atan Orhan Ovacıklı’ya ve tüm oyuncularımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Yeniden meydan okumanın içinde yer alacaklar

Kadroda 11 futbolcunun sözleşmesinin biteceğini ve diğer oyuncuların mukavelelerinin devam ettiğine vurgu yapan Başkan Dal, “Oyuncularımızla yeniden anlaşacağız. Yeniden meydan okumanın içinde onlarda  yer alacak. Bu oyuncularımızın içinde Milli takıma yükselecek kardeşlerimiz var. Cengizhan Bayrak geçen sezon bize bir çok takım sordu. Talihsiz sakatlık geçirdi. Ondan beklentimiz yüksek. Yakup Kırtay Beşiktaş’ın gündeminde. Samet Aybaba ile görüşeceğiz. Bu transfer olursa belki kiralık olarak bizde oynamaya devam eder. Bizim hedefimiz sözleşmesi biten tüm oyuncularımızla yola devam etmek. Özverilerinden ötürü teşekkür ediyorum. Kulübün menfaatlerini göz önünde bulundurmak zorundayız” dedi.

Sefa hoca ve ekibine teşekkür etti

Başkan Dal,  U19 takımında top oynayan futbolcularına 2. Ligden teklif geldiğini bunun kendilerini mutlu ettiğini belirterek, Alt Yapı Teknik Koordinatörü Sefa  Yunusoğulları ve ekibine teşekkür ediyorum. A Takım kadromuzda yer alan genç oyuncularımıza iyileştirme yapacağız” şeklinde konuştu. 

1.Lig Süper Ligden daha çetin bir lig

Başkan Dal, “TFF 1. Lig çok zorlu olacak. Süper ligde dört büyük takımı çıkın, süper  ligden daha güçlü bir lig olacak. Çetin bir mücadeleye sahne olacak.

Levent Çakmur Erzurumspor Başkanı gibi davranıyor

Erzurumspor’da transfer tahtasının yanından en önemli gündem konusunun stadyum konusu olduğuna da işaret eden Mavi-beyazlı kulübün başkanı Ahmet Dal, “Bu süreçte yeni stat projesi için girişimlerde bulunan ve ilgilenen Eski İçişleri Bakanımız ve Milletvekilimiz Selami Altınok’a, eski milletvekilimiz İbrahim Aydemir’e, şu anki milletvekillerimiz Fatma Öncü, Mehmet Emin Öz, Abdurrahim Fırat ve MHP Milletvekilimiz Prof. Dr. Kamil Aydın’a teşekkür ediyorum.  Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Levent Çakmur ile görüştük. Erzurumspor Başkanı gibi hareket ediyor. Her şeyimize koşuyor. Kendisi öz bir Erzurumsporlu ilgi ve alakasından ötürü teşekkür ediyorum.  Geçtiğimiz günlerde yeni stat projesi konusunda Kamil aydın ile görüştüm. Gençlik ve Spor bakanımız Dr. Osman Aşkın Bak ile  görüştüm. Yaşayan bir stat için hareket ediyoruz. Türkiye  Cumhuriyeti’ni kuran şehri hep birlikte ön plana çıkarmamız lazım” dedi.

Evimizde oynamanın avantajını gördük

Dal, “Evimizde oynamanın avantajı ile 11 maç yenilgi yüzü görmedik. İl Müdürümüz Levent Çakmur ile tribünlerimize daha fazla seyirci alabilir miyiz. Bu konuları görüşüyoruz. Görüşmeler devam ediyor.

Küllerimizden doğuyoruz kampanyası

“Küllerimizden doğuyoruz kampanyası başlatıyoruz” diyen Erzurumspor Başkanı Ahmet Dal, “Transfer yasağına mani dosyalara sahip futbolcularla sürekli temas halindeyiz. Onursal Başkanımız verdiği sözü tutacaktır. Biz de ona yardımı olmak adına Küllerimden doğuyoruz projesini hayatiyete geçirmek istiyoruz. Bursaspor için toplanan parayı biliyoruz. Biz de Kurban Bayramı sonrası proje lansmanını yapacağız. 100 kişiden 1 er milyon toplamak için projeyi başlatacağız. Fitili ateşleyeceğiz. Ben, hocamız Hakan Kutlu ve  kaptan Yumlu projeye fitili ateşleyen ilk isimleriz” dedi.

Projemizi sabote etmeye çalışanlara izin vermeyeceğiz

Başkan Dal, “Kampanya ya katılanlar esnafımız indirim yapacak. Bir kart vereceğiz. İbrahim Erkal  Atatürk ve Nene Hatun olacak bu kartın üzerinde. Erzurumspor forması hazırlayacağız. Özel bir gecede onları onure edeceğiz. Acun bey kampanyaya destek verecek. Ekranlarını açacak. Nusret ve eski Galatasaray Başkanı Adnan Polat destek olması için aracı olacak. Bazıları bizi rencide edecek, sabote edecek ama inanıyorum ki bu kampanyayı başarı ile yapacağız  tüm hemşehrilerimizin desteği ile. Tüm milletvekillerimizi de projemize desteğe davet ediyoruz. Omuz omuza Erzurumsporumuza sahip çıkacağız. Bu kampanyaya destek olarak Kulübümüzü ayakta tutarız. Onursal başkanımızla kalıcı gelir içen de istişare yapıyoruz. Çatlak seslere ve gardımızı  düşürmeye çalışanlara inat arkamızda durduğunuz için teşekkür ediyorum. Onların önümüze taş koyma girişimleri bizleri daha çok kamçılıyor ve hırslandırıyor” diye konuştu.

Erzurumspor Başkanı Ahmet Dal, Ramada By Wyndham Erzurum Otel Sahipleri İbrahim Kırküzer, İshak Kırküzer ve Genel Müdür Altuğ Murat Kargı’ya teşekkür etti.  Başkan Dal, İstanbul’a her gittiklerinde kapısını çaldıkları Murat Şahsuvaroğlu’na da müteşekkir olduklarını sözlerine ekledi.

Nurullah PALA-Pusula Gazetesi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.