1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Erzurumspor, şampiyonluktan önce istikrar istiyor!
Erzurumspor, şampiyonluktan önce istikrar istiyor!

Erzurumspor, şampiyonluktan önce istikrar istiyor!

Süper Lig'e yükselmek için play-off mücadelesi verecek Erzurumspor'da teknik sorumlu Muzaffer Bilazer, "Şampiyon olmak değil istikrar yakalama önemli" dedi.

A+A-

Erzurum Güncel- TFF 1. Lig ekiplerinden Erzurumspor'un teknik direktörü Muzaffer Bilazer, Radyospor'da yayınlanan Üçleme programında Nazım Türknas ve Volkan Yılmaz'ın konuğu oldu. Play off müsabakaları öncesi BB Erzurumspor'a dair önemli açıklamalarda bulunan Bilazer'in sözlerinden öne çıkanlar şöyle…

"Kocaeli maçından sonrası play off'a hazırlık oldu"

Kocaeli galibiyetinden sonra Play Off'u garantilediklerini belirten Bilazer, "Ondan  sonra artık sadece sıralama değişecekti. Haliyle biz de oradan sonraki maçlarımızı play off'a hazırlık olarak değerlendirdik. Planlamalarımızı da bu yönde yaptık ancak arzuladığımız puanları alamadık" dedi.

"Bu sene farklı"

Bilazer konuşmasına şöyle devam etti: "Genelde 3. sıradaki takım son ana kadar şampiyonluğu kovaladığı için mental yorgunluk oluyordu, diğer 3 takım daha motive oluyordu. Ama bu sezon öyle olmadı, biz de beklentimizin altında kaldık. Neticesinde 4 takım da play-off'u düşünüp buraya odaklandığından geçen yıllardan daha farklı bir turnuva olacağını düşünüyorum."

"Sezon başı ciddi sorunlar yaşadık"

Bilazer, Erzurumspor'un son 6-7 yıldır üst üste aynı ligde oynamadığını söyledi. Bunun eşi benzeri olmadığını vurgulayan Erzurumspor teknik sorumlusu, "Şampiyon oldu, düştü; şampiyon oldu, düştü... Haliyle biz sezon başı iyi bir takım kurmaya çalıştık ama çok zorlu şartlarla uğraştık, 2 defa transfer yasağıyla karşılaştık ve sezon başı transferin son günü 4 transfer yaptık. Tabii taraftarın da kızgınlığına sebep oldu. Bu lig değişimi Ankaragücü ile bizim durumumuz farklı oldu. Onlar daha avantajlılardı. Neticesinde kadrolara bakılırsa ligin birçok takımı kaliteli bir kadroya ulaştı" dedi.

"Zorlu süreç bizi hırpaladı"

Bilazer 15 maçlık kötü bir serilerinin olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Bir türlü toparlayamadığımız bir seri. Ciddi sakatlıklarımız oldu, kış sezonu geldi ve Erzurum'da şartlardan dolayı antrenman sahasında da sıkıntı yaşadık. Bu durumlar bizi biraz hırpaladı ve o dönüş süreci uzun sürdü. Ama inşallah play-off ile Süper Lig'e yükseleceğiz."

"Yücel İldiz TFF 1. Lig'in bir numarası"

Yücel İldiz ile övgü dolu sözler kullanan Bilazer, "O, Türkiye'de rekorlara sahip sayılı teknik direktörlerden biridir. O yüzden Yücel hocayı tarihte bu ligin 1 numarası olarak bile belirleyebiliriz. Yücel hoca döneminde de oyuna sonradan giren oyuncular takıma daha iyi katkı verebilselerdi muhtemelen Yücel hocanın da 5. şampiyonluğu yaşanacaktı bugün. Fikstür olarak da en zorlu periyot Yücel hocaya denk geldi. Şanssız bir süreçti diyebiliriz. Hangi hoca gelse benzer sıkıntıları yaşayabilirdi" dedi.

"Önemli olan istikrar, şampiyonluk değil!"

Bilazer konuşmasını şöyle bitirdi: "Şampiyon olmak önemli değil. Erzurumspor bunu 3 kere başardı, inşallah 4 de olacak. Ama bence önemli olan bu değil, istikrar yakalamaktır. Çıkıp çıkıp düşmek değil. Çok iyi bir organizasyona imza atmalısınız. Hem transfer, hem tesis... Her açıdan organizasyon sağlamlaştırılmalı. Planlamalar düzenlenmeli ve Süper Lig'de kalıcılık sağlanmalı."

Ajansspor

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum