1. HABERLER

  2. ASAYİŞ

  3. Erzurum'un 11 aylık asayiş raporu açıklandı
Erzurum'un 11 aylık asayiş raporu açıklandı

Erzurum'un 11 aylık asayiş raporu açıklandı

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, ilin 11 aylık asayiş bilgilerini içeren rakamları paylaştı.

A+A-

Gazete Güncel- Aralık ayı Asayiş ve Güvenlik Toplantısı, Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi başkanlığında İl Emniyet Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

 

Toplantıda basın mensuplarına 11 aylık verileri paylaşarak bilgi veren Vali Mustafa Çiftçi, kişilere karşı işlenen suçlarda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8,6 oranında azalma yaşandığını ifade etti. Bu suçlarda aydınlatma oranının yüzde 99,7’ye ulaştığına dikkat çeken Vali Çiftçi, Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı tarafından işlenen suçların neredeyse tamamına yakınının açıklığa kavuşturulduğunu kaydetti.

 

Kişilere karşı işlenen suçlarda; kasten öldürme, kasten yaralama, konut dokunulmazlığının ihlali, kişilerin huzur ve sükununu bozma ile kişiyi hürriyetinden yoksun kılma olaylarında anlamlı bir düşüş yaşandığını belirten Vali Çiftçi, “Asayiş suçlarında ikinci önemli başlığı oluşturan ‘Malvarlığına Karşı İşlenen Suçlarda’ yüzde 13,3 oranında bir azalma gözlemliyoruz. Malvarlığına karşı işlenen suçlarda aydınlatma oranımız yüzde 97,1’dir. Bu oran Türkiye ortalamasının üzerinde olup ilimiz açısından son derece memnuniyet vericidir. Bu başlıklar altında önemine binaen belirtmem gereken husus, bilişim sistemlerini kullanarak vatandaşlarımızı ağlarına düşüren dolandırıcılara karşı son derece dikkatli olunmasıdır. Asayiş olaylarından ‘Devlet ve Millete Karşı İşlenen Suçlarda da’ yüzde 18,8 oranında bir azalma görüyoruz. Devlete ve millete karşı işlenen suçlarda aydınlatma oranı yüzde 100’dür. Yaptığımız uygulamalarda ve operasyonlarda, geçen senenin 11 ayında 582 ruhsatsız silah ele geçirilmişken bu sene 541 ruhsatsız silah yakaladık. Ayrıca 2024 yılında 4.403 aranan şahıs yakalanmışken bu sene 4.349 aranan şahıs yakalanmış ve gerekli işlemler yapılmıştır.” dedi.

 

İlimizde zehir tacirlerine yönelik ‘Narkotik Suçlarla Mücadele’nin hız kesmeden devam ettiğini vurgulayan Vali Çiftçi, geçen yıl 982 narkotik olayının meydana geldiğini, bu yıl ise olay sayısının 973 olduğunu bildirdi. Vali Çiftçi, konuşmasının devamında, “Narkotik suçlarla mücadelede geçen sene bin 437 şüpheli yakalanmışken bu sene bin 431 kişi yakalanmış, geçen sene 146 kişi adli merciler tarafından tutuklanmışken bu sene sayı 153 olmuştur. Bu sene özellikle metamfetamin ve kaçak hint kenevirinin daha fazla ele geçirildiğini ifade edebilirim. Narkotik suçlarla mücadelemiz kararlı bir şekilde sürdürüleceğini ve bu konuda toplumdan da destek beklediğimizi tekrarlamak isterim.” ifadelerini kullandı

Vali Mustafa Çiftçi, Türkiye’nin önemli sorun alanlarından biri olan trafik kazaları hakkında da değerlendirmelerde bulundu. Erzurum’da 2024 yılında bin 513 ölümlü ve yaralamalı trafik kazası meydana gelirken, 2025 yılında bu rakamın bin 559’a yükseldiğini belirtti. Denetimlerin artırıldığına dikkat çeken Vali Çiftçi, “Geçen sene 972 bin 706 araç kontrol edilmişken bu sene bir milyon 28 bin 933 araç kontrol edilmiştir. Geçen sene 2 bin 621 araç trafikten men edilirken bu sene trafikten men edilen araç sayısı 5 bin 317’ye çıkmıştır. Vatandaşlardan ricam hem kendi can güvenlikleri hem de başkalarının selameti açısından trafik kurallarına uymaları, can kayıplarını azaltma noktasında bize yardımcı olmalarıdır.” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.