1. HABERLER

  2. KÜLTÜR/SANAT//MAĞAZİN

  3. Erzurum'un el sanatları fotoğraf sergisinde
Erzurum'un el sanatları fotoğraf sergisinde

Erzurum'un el sanatları fotoğraf sergisinde

Erzurum’da unutulmaya yüz tutmuş el sanatları, Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinin açtığı ‘El Emeği Alın Teri’ sergisinde. Sergide bulunan fotoğraflarda ehramdan yün eğerine, halı kilimden ipliğe kadar önemli el sanatları yer alıyor.

A+A-

Erzurum Güncel- Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri tarafından ‘El Emeği Alın Teri’ isimli fotoğraf sergisi açıldı.
 Erzurum'da Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencileri Ezgi Ayvaz ile Özge Ulusoy, 'El Emeği Alın Teri' isimli fotoğraf sergisi açtı. İbrahim Erkal Dadaş Kültür Merkezi’nde açılan sergide, Erzurum’da unutulmaya yüz tutmuş el sanatları ve sanatçılarının emeklerinin fotoğraflandığı sergileniyor.
Birbirinden kıymetli sanatçıların fotoğraflarının yer aldığı serginin bir diğer amacı ise, Erzurum halkına fotoğrafın sanatsal yüzünün gösterilmesi olarak hedefleniyor. 

 

 


Gerçekleşen serginin ilk deneyimleri olduğunu ifade eden İletişim Fakültesi öğrencisi Ezgi Ayvaz, "Sergimiz gümüşten, ehramdan yün eğerine, halı kilimden ipliğe kadar önemli el sanatlarını içeriyor. Bu sergi bizim ilk deneyimimiz ve çok heyecanlıyız. Ancak heyecandan ziyade, gerçekten çok emek verip zamanımızın büyük bir kısmını bunun için harcadık. Sergimizde özellikle sanatçılarımızın emek dolu ellerine dikkat çekmek istedik. Biz bu fotoğrafları çekerken, en çok bundan etkilendik ve bu sergide ziyaretçilerimize bunu göstermeyi hedefledik " dedi.

 

Şeyma TAHİR / PUSULA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.