1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Erzurum’un Örgü Timi
Erzurum’un Örgü Timi

Erzurum’un Örgü Timi

Erzurum’daki Palandöken İnovasyon Kadın Girişimciler ve İşletme Kooperatifi’nde çalışan kadınlar, depremzedelerin üşümemesi için 50 kişilik ‘örgü timi’ oluşturdu.

A+A-

Erzurum Güncel- Kadınlar, gün boyu el emeği, göz nuru dökerek ilmek ilmek işledikleri atkı, bere, içlik, eldiven ve patik gibi ürünleri yardım TIR’ları ile afet bölgesine gönderiyor. 

Özlem İPEK/ Pusula

Erzurum’da, Palandöken İnovasyon Kadın Girişimciler ve İşletme Kooperatifi’nde çalışan kadınlardan 50 kişilik bir ‘Örgü Timi’ kuruldu. Timdeki gönüllü kadınlar, vardiyalı olarak 24 saat aralıksız el emeği göz nuru dökerek depremzedelerin üşümemesi için atkı, bere, içlik, eldiven ve patik örüyor. İlmek ilmek işlenen kıyafetler depremzedelere dağıtılmak üzere yardım taşıyan araçlara yükleniyor.

Birlikte aşacağız

Palandöken İnovasyon Kadın Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Işılay Çakır, “Depremzedeler afete uykuda yakalandığı için üstlerindeki kıyafetler onları ister istemez üşütüyor. Enkazdan çıkarılanlara batığımızda hepsi çok üşümüş. Enkazın dışında olanlar bile üşüyor. Çünkü bölgede hem kar yağışı hem de soğuk hava etkili. Biz de tüm siparişlerimizi iptal edip depremzedelerin bu zor günü sıcak geçirmeleri için kadınlarımız atkı, bere, içlik, eldiven ve patik örmeye başladı. Ürünleri bölgeye yardım götüren araçlara teslim ediyoruz. Bu zor günü el ele verip aşacağımıza inanıyorum. Umarım gönderdiğimiz malzemelerle bir nebze olsun yüreklerine dokunmuş oluruz. Depremde yaşamını yitirenlere Allah’tan rağmen yaralılara ise acil şifalar diliyoruz” diye konuştu.

Kooperatif çalışanlarından Yasemin Kılanboz ise “Hepimiz canı gönülden çalışıyoruz. Örgülerimiz her yaş gurubuna göre. Sadece burada değil, evlerimizde de örüyoruz. Bu soğukta onları biraz olarak ısıtabilirsek ne mutlu bizlere” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.