1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Eski Bakan Akdağ: “Aday değilim”
Eski Bakan Akdağ: “Aday değilim”

Eski Bakan Akdağ: “Aday değilim”

Türkiye doludizgin seçimlere giderken, AK Parti’nin en popüler isimlerinden biri olan Akdağ’dan net karar: “Aday değilim” Palandöken gazetesinden Gülden Karanfil yazdı...

A+A-

Her ne kadar halen Altılı Masa ya da artık yeni ismiyle Millet İttifakı, daha cumhurbaşkanı adayını bulamadıysa da, Cumhur İttifakı tam gaz seçim için sahaya indi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, hız kesmeden il il dolaşarak hem seçim startını vermiş oldu hem de toplu açılışlarla kitleleri heyecanlandırmaya başladı.

Keza MHP de boş durmuyor. Genel Başkan Devlet Bahçeli, on binlerin katıldığı büyük mitinglerle, Cumhur İttifakı için oy istiyor. Öte yanda ise, özellikle AK Parti’de derinden derine milletvekili adaylık yarışı başladı.

Yeni dönemde de koltuğunu korumaya çalışan mevcut vekillere karşın ilk defa aday adayı olmak isteyen binlerce kişi şimdiden AK Parti’nin yolunu tuttu. Fakat bir de gücünün zirvesindeyken kendi isteği ile aktif siyasete nokta koymak isteyenler var.

İşte o isimlerden biri de hemşerimiz eski Sağlık Bakanı, Başbakan eski yardımcısı AK Parti milletvekili Recep Akdağ…

Sağlık alanında yaptığı büyük reformlarla adını yalnızca ülke sınırlarında değil, dünya çapında duyuran Recep Akdağ 2023 seçimlerinde aday olmayacağını kesin bir dille ifade etti.

Belki henüz resmi bir açıklama yapmadıysa da, yakın çevresine bu kararını bildiren Akdağ’ın, “Zamanı geldiğinde bırakmasını bilmeliyiz. Benim kati kararım yeni dönemde aday olmama yönündedir” dediği öğrenildi.

Siyasette çok da alışık olunmayan bu tavır, umulur ki ne pahasına olursa olsun vekil olmalıyım anlayışını dayatanlara örnek teşkil eder.

Recep Akdağ asla sıradan bir siyasetçi yahut da denenmek için bakan yapılmış bir isim değildir. AK Parti 2002’de iktidara geldiğinde, Recep Akdağ’ın Türkiye’nin sağlık alanında yapacağı reformları çoktan hazırdı. Nitekim bunu da başardı ve Türkiye O’nun bakanlığında sağlıkta da çağ atladı. Recep Akdağ, hiç de ileri olmayan yaşına rağmen siyaseti olmasa bile vekil olmaya noktayı koyuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum