1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. ESTP'den Erzurum'da sessiz iftar
ESTP'den Erzurum'da sessiz iftar

ESTP'den Erzurum'da sessiz iftar

ESTP, Gazze zulmüne dikkat çekmek için Ulu Camide Ümmet Sofrası adıyla sessiz bir iftar düzenledi.

A+A-

Gazete Güncel- Katılımcılara dağıtılan iftar menüsünde; Bir dilim ekmek, zeytin, hurma ve su yer aldı.  İftardan  sonra ise  Filistin ve  Gazze  halkı için dualar edildi.

Erzurum Sivil Toplum Platformu tarafından organize edilen sessiz  iftara  AK Parti İl Başkanı Av.İbrahim Küçükoğlu, Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Dr.Mahmut  Uçar, Büyükşehir Belediye Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı  Ergün Engin, ESTP Başkanı Abdullah Mustafa Güvenli, STK Temsilcileri , öğrenciler ve bir gurup vatandaş katıldı.

 

 

Düzenlenen iftar öncesi konuşan ESTP  Başkanı A. Mustafa Güvenli son aylanda Filistin başta olmak üzere Doğu Türkistan ve dünyanın dört bir tarafında Müslüman kardeşlerimize yapılan zulümlere dikkat çekmek  için  farkındalık oluşturabilecek bir iftar da bugün bir araya geldik.

Bugün Ulu Cami’de orucumuzu açtık, tüm dünya mazlumları ve özellikle Gazze Halkı için dua ettik. Ramazan Ayı’nın ilk on gününü geride bıraktık, her iftar da içimiz buruk , lokmalar boğazımızdan geçmiyor adeta ….

Çünkü biz envai  çeşit mükellef sofralarda sıcacık evlerimizde iftar ederken, Gazzeli kardeşlerimiz günlerdir aç susuz oruç tutuyor. Ne vahimdir ki çocuklar başta olmak üzere yüzlerce insan açlıktan ölüyor. Müslüman kardeşlerimize reva görülen zulmüne dikkat çekmek maksadıyla  bugün buradayız. Bundan sonrada bu insanlık dışı zulmü unutturmamak için düzenli olarak farklı formatlarda eylemlerimizi sürdüreceğiz, diye konuştu.

 

 

Başkan Güvenli; Biz dünya üzerinde zulüm gören tüm Müslüman  kardeşlerimizin sesi olabilmek için düzenlediğimiz Ümmet İftarına teşriflerinden dolayı tüm katılımcılara teşekkür ediyoruz, dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum