1. YAZARLAR

  2. Mehmet ŞENER

  3. ETÜ’de rektörlük yarışı
Mehmet ŞENER

Mehmet ŞENER

Yazarın Tüm Yazıları >

ETÜ’de rektörlük yarışı

A+A-

Ülkücü camianın sevilen ismi Prof. Dr. Ahmet Gökhan Yazıcı da aday…

ETÜ’de rektörlük yarışı

Kurucu rektör Prof.Dr. Muammer Yaylalı ile akademik eğitimine başlayan Erzurum Teknik Üniversitesi, önümüzdeki günlerde üçüncü rektörüne kavuşacak.

Halen Prof. Dr. Bülent Çakmak’ın rektörü olduğu Erzurum Teknik Üniversitesi için YÖK, rektör adayları için mülakat sürecini başlattı.

Mevcut rektör dahil çok sayıda adayın yarıştığı bu süreçte, en iddialı adaylardan biri de, eski milli boksör ve Ülkücü camianın çok sevdiği bir isim olan Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Ahmet Gökhan Yazıcı…

Gökhan hocanın ETÜ rektör adayı olması, şehir kamuoyunda olumlu değerlendirmelere sebep oldu. MHP’de Ülkü Ocakları’nda yetişen Gökhan hoca, parti genel merkezinde de aktif görev üstlendi. Milletvekili ve belediye başkan adayı da oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yapacağı atama ile ETÜ yeni rektörüne kavuşacak. Cumhur İttifakı kapsamında meseleye bakıldığında, Ahmet Gökhan Yazıcı’nın rektörlük şansı diğer adaylara göre çok daha yüksek. Ayrıca alanında son derece başarılı bir akademisyen olması da Yazıcı’nın hanesinde bir faktör…

İşte Ahmet Gökhan Yazıcı’nın özgeçmişi:

1972 yıkında Erzurum’da doğdu ilk orta ve lise öğrenimini Erzurum’da tamamladı Liseli yıllarda Spor Hayatına Karayolları 12.Bölge Müdürlüğü Yolspor kulübünde başlayan Milli Boksör Ahmet Gökhan Yazıcı, Türkiye Şampiyonu Milli Sporcudur.! 1991 yılında Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümünde yüksek öğrenimine başlayan ve aktif spor hayatından dolayı Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü´ne yatay geçiş yaparak 1996 Lisans eğitimini tamamladı. Ve aynı yıl Erzurum İmam Hatip Lisesinde Öğretmenlik hayatına başladı.

1998 yılında Atatürk Üniversitesi Kazını Karabekir Eğitim Fakültesi Beden Eğilimi ve Spor Bölümünde Araştırma Görevlisi olarak akademik hayatına başlayan Yazıcı: 1998 yıkılında Atatürk Üniversitesi Kazım Sosyal Bilimler Enstitüsü Eğitim Bilimleri alanında 2002 yılında yüksek lisans eğitimini tamamladı. Akabinde Erzurum Palandöken Belediye Başkan Adaylığı ve Milletvekili adaylığında bulundu.! 2008 yılında Atatürk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsünde Sağlık Bilimleri alanında doktora eğitimine başlayan Ahmet Gökhan Yazıcı 2012 yılında doktorasını tamamlayıp aynı yıl Yrd. Doç. kadrosuna atandı ve 2015 yılında Doçentlik ünvanını, 2020 yılında ise Profesörlük ünvanını aldı 1992 yılında Yenişehir Ülkü Ocakları Teşkilatını kurarak teşkilat başkanlığı yaptı. 1994- 1999 yılları arası Erzurum Ülkü Ocakları başkanlığı görevinde bulundu.

Erzurum´da yayın yapan çeşitli yayın organlarında köşe yazarlığı da yapan, Milliyetçi Hareket Partisi'nin 12'nci Olağan Kurultayında Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyeliğin seçilen, 2018 Seçimlerinde MHP nin Erzurum Milletvekili Adayıydı. Ahmet Gökhan Yazıcı, halen Erzurum Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesinde ve Çoklu Yetenek Seçimi Tarama ve Yönlendirme Araştırma Merkezi Müdürlüğünü yürüten yazıcı evli ve üç çocuk babasıdır.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.