1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. ETÜ'den yeni bir hizmet daha: Vakıf kurdu
ETÜ'den yeni bir hizmet daha: Vakıf kurdu

ETÜ'den yeni bir hizmet daha: Vakıf kurdu

Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak Başkanlığında Kalkındırma Vakfı kuruldu. Bilim- teknoloji gelişimi, sosyal-kültürel yardım ve çeşitli alanlarda yatırımlar yapmak amacıyla kurulan vakıf faaliyetlerine başladı.

A+A-

Gazete Güncel- ETÜ’de önemli bir projeye imza atılarak üniversite bünyesinde Kalkındırma Vakfı kuruldu.  Vakıf kapsamında ETÜ’nün bilim ve teknolojinin gereklerine uygun olarak gelişiminin sağlanması, eğitim ve araştırma seviyesinin artırılması, öğrencilerin sosyal ve kültürel ihtiyaçlarının karşılanması, eğitim-öğretim alanında kamunun yükümlülüklerinin azaltılması ve çeşitli alanlarda yatırımlar yapılmasını amaçlıyor.

Rektör Çakmak, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Üniversitemizde daha yaşanılabilir bir kampüs oluşturma hedefiyle fiziki olanaklarımızı ve alt yapımızı güçlendirmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Öte yandan sosyal, kültürel ve sportif alanlarda hem öğrencilerimiz hem de personelimiz için birçok yeni projeye imza atıyoruz. Bu kapsamda geçtiğimiz ay spor kulübümüzü kurmuştuk. Şimdi de kalkındırma vakfımızı kurduk ve faaliyetlerimize başladık. Önümüzdeki süreçte maddi olanaklardan yoksun kadın, çocuk ve gençlerin eğitimlerinde yardımcı olacak, sosyal alanda insanlara yardım edecek ve kamu yükünü azaltacağız. Bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür ediyor ve vakfımızın hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Ayşe Nur ERDOĞDU/ Pusula

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.