1. HABERLER

  2. SPOR

  3. EURO 2024 oylama sonuçları! Kazanan Türkiye mi Almanya mı?
EURO 2024 oylama sonuçları! Kazanan Türkiye mi Almanya mı?

EURO 2024 oylama sonuçları! Kazanan Türkiye mi Almanya mı?

TÜRKİYE ve Almanya'nın yarıştığı EURO 2024 oylama sonuçları belli oldu. Kazanan ülke Almanya oldu. Türkiye UERO 2024'ün ev sahipliğini rakibine kaptırmanın üzüntüsünü yaşadı.

A+A-

Erzurum Güncel- EURO 2024'e ev sahipliği yapacak ülke İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA merkezindeki oylamayla belirlendi. Aday ülkeler Almanya ve Türkiye UEFA heyeti önünde sunumlarını yaptılar. Yarım saatlik sunumların ardından heyetler salondan çıktı ve oylamaya geçildi.

Kazanan ülke Almanya : Euro 2024'ü kazanan ülke gizli oylamayla belirlendi. 17 üye ülke oy verdi. Saat 16.00'da Nyon kentinde düzenlenen törenle kazanan ülke açıklandı.

Türkiye büyük hayal kırıklığı yaşarken kazanan ülke Almanya oldu. EURO 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası Almanya'da yapılacak. Karar UEFA merkezinden yapılan törende şu sözlerle duyuruldu:

Hangi ülkenin UEFA temsilcisi kime oy verdiği merak konusu. Oylamaya katılan kişilerin listesi:

EURO 2024'ü kazananın açıklandığı TFF Başkanı Yıldırım Demirören'in yanı sıra, TFF Başkan Vekilleri Servet Yardımcı ve Nihat Özdemir, Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Zülfikaroğlu, Genel Sekreter Kadir Kardaş, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Ampute Milli Takımı oyuncusu Barış Telli ile Beşiktaş Kadın Futbol Takımı oyuncusu Jessica O'Rourke Çarmıklı katıldı.

"BİRLİKTE PAYLAŞALIM" SLOGANI
Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) logo ve slogan tanıtımı büyük ilgi gördü. "Birlikte Paylaşalım" sloganıyla Türkiye’nin güçlü turizm sektörüne ve futbol tutkusuna vurgu yapıldı. Belirlenen logoda da kalplerin EURO
2024 için birlikte attığı belirtildi.

UEFA STANDARTLARINDA
Türkiye sportif altyapı ve stadyumlar konusunda önemli bir dönüşüm geçirdi. Önceki başvurularında proje olarak sunulan statlar tamamlandı. Fiziki altyapı, ulaşım, iletişim ve konaklama alanlarında da UEFA'nın aradığı standartları karşılıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.