1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Ev fiyatına doğalgaz faturası!
Ev fiyatına doğalgaz faturası!

Ev fiyatına doğalgaz faturası!

Erzurum’da yaşayan Muhammet Ahmet Oker, evine gelen 312 bin 524 TL’lik doğalgaz faturasını görünce şok oldu.

A+A-

Erzurum Güncel- Faturada bir yanlışlık olduğunu söyleyen Oker, “Görünce hem şaşırdım hem güldüm. İlla ki bir yanlışlık olmuştur, Palen’e başvurup düzeltilmesini talep edeceğim” dedi.

Manolya BULUT-PUSULA

Palandöken ilçesine bağlı Adnan Menderes Mahallesi’nde oturan Muhammet Ahmet Oker’in evine, doğalgaz dağıtım şirketi Palen Enerji Doğalgaz A.Ş. tarafından 312 bin 524 TL fatura geldi. Faturayı gören Oker, gözlerine inanamadı.

Eşi ve bir çocuğuyla 3+1, 120 metrekarelik evde yaşayan Oker, son bir ayın faturasını görünce şok geçirdi. Kış aylarında ortalama bin TL doğalgaz faturası gelen eve Palen, tam tamına 312 bin 524 TL fatura kesti. Faturayı defalarca inceleyen Oker, durumun düzeltilmesi için itiraz dilekçesi yazacağını söyledi.

İlk okuma tarihi 23 Aralık 2023, son okuma tarihi ise 28 Ocak 2023 olan doğalgaz faturasında 52.018 metreküp kullanıldığı yer alırken, tüketim bedeli 264 bin 850 lira 78 kuruş, KDV’si ise 47 bin 673 lira 14 kuruş olarak belirlendi. Toplam fatura tutarı ise 312 bin 524 TL şeklinde yazıldı. Son ödemesi 7 Şubat 2023 olan fatura, görenleri şaşkına uğrattı.

‘Tekrar tekrar baktım’

Palen Enerji Doğalgaz A.Ş.’ye itiraz dilekçesi vereceğini söyleyen Oker, “Faturayı görünce eşim de ben de çok şaşırdık. İkimiz de çalışıyoruz, doğru düzgün evde vakit geçiremiyoruz, doğalgazı sürekli yakmıyoruz. Bu ay olsa olsa bin TL fatura gelir diye düşünüyorduk. Faturayı görünce şok oldum. Tekrar tekrar baktım. Eşim de çok şaşırdı. Ailelerimize de gösterdik. Hem şaşırdım, hem güldüm. Fıkra gibi olay.  Kesinlikle bir yanlışlık olmalı. Başvurup düzeltilmesini talep edeceğim. İlla ki durum anlaşılacaktır. Çözeceklerine inanıyorum. Çünkü mantıklı hiçbir tarafı yok” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum