1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Ev sahibi olacaklara geri ödemesiz 45 bin TL
Ev sahibi olacaklara geri ödemesiz 45 bin TL

Ev sahibi olacaklara geri ödemesiz 45 bin TL

Devlet, 2021 yılında ev sahibi olacak vatandaşlara 45.000 TL'ye kadar geri ödemesiz - hibe destek ödemesi veriyor.

A+A-

Erzurum Güncel- İlan365.com’da yer alan habere göre; geçen yıl Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler eski Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, ihtiyaç sahibi vatandaşlara gerçekleştirilecek ev desteğinin kapsamını geçen yıl açıkladı. Buna göre evini onaran, prefabrik veya betonarme ev inşa edenlere maddi destek yapılması söz konusu. Peki evini onaran vatandaşlar bu destekten yararlanabilecek mi? Prefabrik ya da betonarme ev yaptırmak isteyen kişiler de bu destek kapsamında mı?

EV ONARIM YARDIMI

Ev yapımı ve onarımı desteği için üst sınır 45.000 TL olarak belirlendi. Eski evlerde yaşayanlara ise hane başına 25.000 TL destek gerçekleştiriliyor. Bu destekten yararlanmak isteyenler, bulundukları il ya da ilçelerin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına (SYDV) başvuru yapabiliyor. Bu başvuru sırasında başvuru yapanlardan nüfus cüzdanı ya da kimlik kartı talep edilmektedir. Aynı zamanda vatandaşlar ALO 144 Sosyal Yardım Hattı aracılığıyla da koşulları öğrenerek başvuru yapabiliyor. Türkiye genelinde yer alan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarının (SYDV) adres ve iletişim bilgilerine resmi internet adresi üzerinden ulaşılabilir.

EV EŞYASI DESTEĞİ NE KADAR?

Ev yapımı ve onarımı yardımı haricinde vatandaşlara 7.000 TL tutarında ev eşyası desteği gerçekleştiriliyor. Bu destekten yararlanmak isteyen vatandaşların aynı şekilde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV) ya da ALO 144 Sosyal Yardım Hattı aracılığıyla başvuru yapmaları gerekmektedir. Aynı zamanda bu kanallar aracılığıyla başvuru koşullarına yönelik bilgiye de ulaşabilirsiniz. Gerçekleştirilecek olan başvuruların nüfus cüzdanı ya da kimlik kartı ile gerçekleştirilmesi gerekmektedir.

PREFABRİK VE BETONARME EV DESTEĞİ

Evini yenilemek isteyen vatandaşlar, betonarme ve prefabrik evler için hane başına 35.000 TL'ye kadar destek alabilecekler. İhtiyaç sahipleri, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV) ya da ALO 144 Sosyal Yardım Hattı üzerinden bu destek için başvuruda bulunabilecek.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.