1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Evlilik kredisine ilk gün 1112 kişi başvurdu
Evlilik kredisine ilk gün 1112 kişi başvurdu

Evlilik kredisine ilk gün 1112 kişi başvurdu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu'na ilişkin, "Fona deprem bölgesinden şu ana kadar 1112 gencimiz başvurdu" dedi.

A+A-

Erzurum Güncel- Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, başvuru süreci dün başlayan Aile ve Gençlik Fonu'na deprem bölgesinden 1112 kişinin başvurduğunu bildirdi.

Bakan Göktaş, şunları kaydetti;

"Biliyorsunuz ki gençlerimizin hayallerini gerçekleştirmesine destek olmak amacıyla, Cumhurbaşkanımızın vizyonuyla hayata geçirdiğimiz Aile ve Gençlik Fonu'na başvuruların dün itibarıyla bakanlığımızın internet sitesinden almaya başladık.

Tam olarak bu sabah 8 itibarıyla 1112 gencimiz, deprem bölgesinde biliyorsunuz başlattığımız bu pilot projeye deprem bölgesinden 1112 çiftimiz şu anda başvurdu. Gençlerimiz bu destek ile aynı zamanda kendi projelerini hayata geçirebilecek. İnanıyorum ki ülkemiz için yararlı olacak pek çok proje verilecek bu destekle hayat bulacak. Fona gösterilen bu yoğun ilgiden dolayı tüm gençlerimize teşekkürlerimizi sunuyorum." 

Aile ve Gençlik Fonu

Fon ile yeni evlenecek gençlere 150 bin lira faizsiz kredi veriliyor. Kredi, ilk 2 yıl ödemesiz, 4 yılda geri ödeme şartıyla verilecek.

Başvuruları internet üzerinden yapılacak olan Fon'un kredi miktarı her yıl artacak.

Pilot bölge olarak 6 Şubat depremlerimden etkilenen illerde başlayan uygulama, ardından Türkiye genelinde yaygınlaştırılacak.

TRT Haber

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.