1. HABERLER

  2. KÜLTÜR/SANAT//MAĞAZİN

  3. Ferdi Tayfur'un kızı Tuğçe Tayfur tepkisine, Yılmaz Erdoğan'lı İnci Taneleri'nden 'Hatıran Yeter' özrü
Ferdi Tayfur'un kızı Tuğçe Tayfur tepkisine, Yılmaz Erdoğan'lı İnci Taneleri'nden 'Hatıran Yeter' özrü

Ferdi Tayfur'un kızı Tuğçe Tayfur tepkisine, Yılmaz Erdoğan'lı İnci Taneleri'nden 'Hatıran Yeter' özrü

İnci Taneleri'nde Ferdi Tayfur'un Hatıran Yeter şarkısına yer verilmiş ancak hem şarkının üretim aşaması hakkında yanlış bir bilgi geçilmiş hem de Serkan Kaya'nın yorumladığı haline yer verilmişti.

A+A-

Erzurum Güncel-  Bu durum da Ferdi Tayfur'un kızı Tuğçe Tayfur'u kızdırmıştı. Yılmaz Erdoğan'ın yeni dizisi İnci Taneleri'nden, konu hakkında bir özür metni paylaşıldı.

Yılmaz Erdoğan'ın senaryosunu yazdığı ve başrolünde yer aldığı İnci Taneleri dizisinin 3. bölümünde, Ferdi Tayfur'un yorumuyla geniş kitlelere ulaşan Hatıran Yeter şarkısına yer verildi. Yılmaz Erdoğan bir sahnede Hatıran Yeter'i yorumladı ancak daha sonraki sahnede ise, Hatıran Yeter şarkısı Serkan Kaya cover çalışması ile yer aldı. Ve üstelik şarkı için, bestesi Ferdi Tayfur'a aittir bilgisi geçildi. Ancak şarkının sözleri Ahmet Selçuk İlkan'a, bestesi ise Yılmaz Tatlıses'e aitti.

"Yakın ilişkilerden kaynaklı reklamsal çalışmalar olabilir"

Yaşanan bu olay sonrası Ferdi Tayfur'la Necla Nazır'ın kızları şarkıcı kızı Tuğçe Tayfur, bu duruma şu sözlerle tepki gösterdi:

"İnci Taneleri gerçekten çok iyi bir dizi. Ben de kaçırmadan izlemeye çalışıyorum. Dün bir sahnede Azem karakterinin Ferdi Tayfur şarkısı deyip okuduğu Hatıran Yeter'i bir başka araba sahnesinde Serkan Kaya'dan çalmaları biraz saçma oldu. Ama bunun arka planında telif hakları ve yakın ilişkilerden kaynaklı reklamsal çalışmalar olabilir. Her ne olursa olsun biz Ferdiciler arabada bangır bangır Ferdi Tayfur duymak isterdik. Sözü Ahmet Selçuk İlkan'a Müziği Yılmaz Tatlıses e ait olmasına rağmen Hatıran Yeter denilince akla Ferdi Tayfur gelir kimse kusura bakmasın. Belki babam yorum bile yapmaz buna ama insan bir sinir oluyor yani."

İNCİ TANELERİ'NDEN 'HATIRAN YETER' ÖZRÜ

Yaşanan bu olaylar sonrası dizi ekibinden bir özür metni paylaşıldı. Metinde, "İnci Taneleri'nin üçüncü bölümünde ilk olarak Ferdi Tayfur ustamızın yorumuyla ünlenen Hatıran Yeter şarkısının bestesinin de Ferdi Tayfur'a ait olduğu söylendi. Bu yanlışlık için özür dileriz. Bu şarkının sözleri şair Ahmet Selçuk İlkan'a, müziği ise sayın Yılmaz Tatlıses'e aittir. Bu harika eseri hayatımıza katan ustalara saygılarımızı sunuyor, bu vesileyle sayın Yılmaz Tatlıses'i saygıyla anıyoruz" ifadelerine yer verildi.

AKŞAM
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.