1. HABERLER

  2. ASAYİŞ

  3. FETÖ davasında Boydaklar için karar
FETÖ davasında Boydaklar için karar

FETÖ davasında Boydaklar için karar

Eski Boydak Holding yöneticilerinden Memduh Boydak, yargılandığı FETÖ davasında 18 yıl, eski Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak 11 yıl 10 ay 15 gün, holdingin eski yöneticilerinden Şükrü Boydak 10 yıl, Mustafa Boydak ise 7,5 yıl hapis cezas

A+A-

Erzurum Güncel- Eski Boydak Holding yöneticilerinden Memduh Boydak, yargılandığı FETÖ davasında 18 yıl, eski Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak 11 yıl 10 ay 15 gün, holdingin eski yöneticilerinden Şükrü Boydak 10 yıl, Mustafa Boydak ise 7,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

KAYSERİ'de Boydak Holding'in eski sahipleri Memduh Boydak ve Hacı Boydak'ın da aralarında bulunduğu kişilerin yargılandığı FETÖ davasında karar çıktı. Boydak ailesi üyeleri hapis cezasına çarptırılırken, holdingteki hisselerine de el konuldu.

ŞİRKETLERDEKİ HİSSELERİ MÜSADERE EDİLDİ... Son dakika bilgisine göre Mahkeme, davanın sanığı olan eski Boydak Holding yöneticilerinin holding ve bağlı şirketlerindeki hisselerinin müsaderesine karar verildi.

MEMDUH BOYDAK'A 18 YIL HAPİS... Mahkeme Boydak Holding'in eski CEO'su ve TÜSİAD üyesi Memduh Boydak'ı 18 yıl hapis cezasına çarptırdı... Boydak Holding'in eski Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak'a da 11 10 ay hapis cezası verildi... Holdingin eski yöneticilerinden Şükrü Boydak 10 yıl, Mustafa, Erol, Bekir ve İlyas Boydak ise 7 yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptırıldı....Holdingin eski çalışanlardan Halit Bayhan ise beraat etti.

YÖNETİMİ TMSF'YE GEÇMİŞTİ... Boydak Holding'e, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası kayyum ataması yapılmıştı. Holding ve bağlı şirketlerin denetimi TMSF'ye geçti. Boydak Holding'in eski yöneticileri de tutuklanmıştı.

1957 YILINDA KURULDU... Temeli 1957 yılında Kayseri'de atılan Boydak Holding bünyesinde 34 şirket bulunuyor. 8 ayrı sektörde faaliyet gösteren Boydak Holding çatısı altında, Türkiye’nin en önemli markaları arasında yer alan İstikbal, Bellona, Mondi, Hes, Boyteks, Form Sünger gibi firmalar bulunuyor.

13 BİN KİŞİ BÜNYESİNDE ÇALIŞIYOR...  Boydak Holding bünyesinde çalışan kişi sayısı 13 bin... İç pazarın yanı sıra 140'ı aşkın ülkeye ihracat da yapan Boydak Holding İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde 7, ikinci en büyük sanayi kuruluşu listesinde ise 2 şirketi ile yer alıyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.