1. HABERLER

  2. EGE

  3. FETÖ kumpası mağduru Murat Eren beraat etti.
FETÖ kumpası mağduru Murat Eren beraat etti.

FETÖ kumpası mağduru Murat Eren beraat etti.

Kara Pilot Yüzbaşı Murat Eren, 2006 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri'ne karşı yapılan ilk kumpas davalarından Atabeyler tertibiyle tutuklanmıştı. Eren, geçen yıl tahliye olana kadar cezaevindeki tek FETÖkumpası mağduru subaydı.

A+A-

Erzurum Güncel- Kapatılan Özel Görevli Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nin suç duyurusu üzerine, eski Özel Kuvvetler Pilotu Yüzbaşı Murat Eren ile birlikte Yasin Yaman, Erkut Taş ve Yunis Akaya hakkında, ‘silahlı terör örgütü kurma veya yönetme, silahlı terör örgütüne üye olma’ suçlamasıyla dava açılmıştı. Davanın karar duruşması Ankara Batı Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan savcı sanıklar hakkında beraat kararı istedi. Kararı açıklayan mahkeme sanıklar hakkında oy birliğiyle beraat kararı verdiklerini belirtti..

Kara Pilot Yüzbaşı Murat Eren, 2006 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri'ne karşı yapılan ilk kumpas davalarından Atabeyler tertibiyle tutuklanmıştı. Eren, geçen yıl tahliye olana kadar cezaevindeki tek FETÖkumpası mağduru subaydı. Eren'in YAŞ kararıyla Türk Siyahlı Kuvvetleri'nden ilişiği kesilmişti.

"İÇİMDEKİ ÜNİFORMA AŞKI HİÇ SÖNMEDİ"
Eren, 17 Ağustos 2016'da cezaevinden tahliye olurken bir gazetecinin "Silahlı kuvvetleri dönecek misiniz?" sorusuna, "Vatansever, Atatürkçü ve devletçi bireyler olarak yetiştirildik. Tabiki vatan bize 'gel şu görevi yap' ben uçuş hocasıyım aynı zamanda. Uzun süre ara verdim ama inanıyorum ki çok pilotları yetiştirebilecek yetim hala devam ediyordur. Gönlüm ister bir an önce uçuşa dönmeyi. Silahlı kuvvetlere çağırırlarsa hayır diyemem her halde. Kırgın değilim, devlete küsülmez. İçimde o üniforma aşkı hiç sönmedi benim. Ben hep subay kimliğimi taşıdım, Atatürk'ün askeriyim" ifadelerini kulanmıştı.

"FETÖ'NÜN YAPTIĞINI İLK ETAPTA FARK ETTİM"
Murat Eren, 15 Temmuz Darbe girişimi hakkında da açıklamalarda bulunarak, "Öğrencilerimden yok ama tanıdıklarımdan. İşin aslı, bunu Fethullah Gülen'in ekibinin yaptığını ilk etapta fark ettim. Kıyafetimi giydim, her hangi bir gelişme olursa, direk kaçacaktım buradan ve mücadeleye dışarıda devam edecektim. Bunu telefonla bir kaç arkadaşımıza da söyledim. Teyakkuz da bekliyordum burada. Burada bir kafesin içerisindesiniz en kolay bulacakları kişi burada bendim. Bu mücadeleyi dışarıda kanımın son damlasına kadar devam ettirirdim. öyle bir duygu içerisindeydim, hazır bekliyordum. Kalbi vatan sevgisiyle çarpan hangi görüşte olursa olsun vatandaşı hesaba katmadılar" demişti.

.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.