1. HABERLER

  2. GENEL

  3. FETÖ'nün tecavüzünü ortaya çıkaran savcıya avukatlık ruhsatı verilmedi
FETÖ'nün tecavüzünü ortaya çıkaran savcıya avukatlık ruhsatı verilmedi

FETÖ'nün tecavüzünü ortaya çıkaran savcıya avukatlık ruhsatı verilmedi

FETÖ lideri Fethullah Gülen'in kardeşi ve yeğenlerinin de içinde olduğu kişilere 15 yaşındaki bir kız çocuğuna tecavüz ettikleri gerekçesiyle dava açtığı için örgütün hedefinde olan Cumhuriyet Savcısı Mustafa Kızılateş'e emekli olduktan sonra avukatlık ..

A+A-

Erzurum Güncel- FETÖ lideri Fethullah Gülen'in kardeşi ve yeğenlerinin de içinde olduğu kişilere 15 yaşındaki bir kız çocuğuna tecavüz ettikleri gerekçesiyle dava açtığı için örgütün hedefinde olan Cumhuriyet Savcısı Mustafa Kızılateş'e emekli olduktan sonra avukatlık ruhsatı HSK tarafından verilmedi

Mustafa Kızılateş, Erzurum'da Cumhuriyet Savcısı olarak çalışıyordu. Yargı camiasında Atatürkçü kimliğiyle biliniyordu. 
Hayatı 2010 yılında önüne gelen bir dosya ile değişti.  Dosyada, içlerinde Fethullah Gülen'in kardeşi Seyfullah Gülen, yeğenleri Ammar ve Selahaddin Gülen'in de aralarında bulunduğu  kişilerin 15 yaşındaki bir kız çocuğuna tecavüz ettiği iddia ediliyordu. Savcı Mustafa Kızılateş dosyayı işleme koyarak dava açtı. Mustafa Kızılateş'e bu dosya geldiğinde ziyaretler de yapılmaya başlanmıştı. İlk gelen Erzurum Emniyeti Ahlak Masası'ndan polisler oldu. Polisler 15 yaşındaki kızın akıl sağlığının yerinde olmadığını dava açmaması uyarısında bulundu. Mustafa Kızılateş polislerin uyarısını dinlemedi. Daha sonra dönemin Erzurum Başsavcı Vekili Taner Aksakal geldi ve yine polislerin söylediğine benzer şeyler söyledi. Mustafa Kızılateş, yargı dünyasında sosyal demokrat olarak bilinen Başsavcı Vekili Taner Aksakal'ı da dinlemedi ve davayı açtı. 
Dava açıldıktan sonra FETÖ bütün gücüyle Mustafa Kızılateş ile uğraşmaya başladı. 

DANIŞTAY YÜRÜTMEYİ DURDURDU


2010 halk oylaması sonrası Yargı tamamen FETÖ'nün denetimine girmişti. 2008 yılında Mustafa Kızılateş hakkında bir kadının "benden rüşvet istedi" şikayeti sonrası hiçbir delile dayanmadan açılan davaya Yargıtay 5 ay hapis cezası verdi. Bu ceza üzerine 2013 yılında Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK)  2. Dairesi Mustafa Kızılateş'in meslekten çıkarılmasına karar verdi. 
Mustafa Kızılateş'i çetin bir hukuk mücadelesi bekliyordu. Mustafa Kızılateş hakkında verilen meslekten çıkarma kararının bozulması için Danıştay'a başvurdu. Danıştay 2016 yılında  Mustafa Kızılateş hakkında verilen meslekten çıkarılma kararının yürütmesini durdurdu. Yargının FETÖ'den temizlenmesiyle birlikte görevine geri dönen Mustafa Kızılateş, 2019 yılında kendi isteği ile emekli olup memleketi Antalya'ya yerleşti.

HSK RUHSAT VERİLMESİNİ UYGUN GÖRMEDİ

Birçok emekli hakim ve savcı gibi Mustafa Kızılateş de avukatlık yapmak için Antalya Barosu'na ruhsat başvurusunda bulundu. Antalya Barosu, Mustafa Kızılateş'in başvurusunu Hakimler ve Savcılar Kurulu'na (HSK) gönderdi. HSK'dan Antalya Barosu'na gönderilen yazıda, Mustafa Kızılateş'in başvurusunun uygun görülmediği belirtildi. Bunun üzerine Antalya Barosu Mustafa Kızılateş'in ruhsat başvurusunu onaylamadı. Ruhsat alamayacağı aklının ucundan geçmeyen Mustafa Kızılateş bu kararla şok oldu. Mustafa Kızılateş ruhsat almak için şimdi başka bir hukuk mücadelesine başlayacak. 

Masum Gök
Odatv.com

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.