1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Fırıncı Kızlar Ekmek Üretecek
Fırıncı Kızlar Ekmek Üretecek

Fırıncı Kızlar Ekmek Üretecek

Milli Eğitim Bakanlığı’nın vatandaşların meslek liselerinden düşük fiyatlı ekmek alabilmesini sağlayan projesi için Erzurum Milli Eğitim Müdürlüğü düğmeye bastı.

A+A-

Erzurum Güncel-  Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde eğitim gören kız öğrenciler, günlük 10 bin ekmek üretecek. Ekmekler 1,5 TL’ye satılacak.

Sevda Güneş İncesu/Pusula

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in ‘vatandaşların düşük fiyattan ekmek alabilmesi için 81 ilde meslek liselerinde ekmek üretilecek’ açıklamasının ardından Erzurum Milli Eğitim Müdürlüğü harekete geçti. İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Kız Lisesinde çalışmaların başladığını açıkladı.

Hazırlanan proje kapsamında meslek liselerinde ekmek üretiminin yapılacak olmasını  önemli bir gelişme olarak değerlendiren Kaygusuz, Erzurum’da ekmeği kız öğrencilerinin üreteceğini söyledi.

Günlük 10 bin ekmek

Bakanlığın projesi sayesinde vatandaşın ucuz ekmeğe ulaşmasının sağlanmasının yanı sıra   meslek liselerinin yiyecek ve içecek bölümünde eğitim gören öğrencilerin pratik yaparak üretime katkıda bulunacaklarını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz, “ Erzurum’da ekmek üretimi için Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini seçtik. Burada zaten bir altyapı mevcuttu, birkaç takviye ile fırınımızı devreye sokacağız. Öğretmen ve usta öğreticilerimizin nezaretinde öğrencilerimiz günlük 10 bin ekmek üretecek. Ekmeklerin satışı için okul önüne birde büfe açacağız. Sayın Bakanımız Mahmut Özer’in belirttiği üzere ekmeği 1,5 liradan satışa sunacağız” ifadelerini kullandı.

Tarım lisesi için proje hazır

Geçtiğimiz yıl öğrenci almaya başlayan Tarım ve Hayvancılık Lisesi için özel bir proje hazırlandığını da belirten Kaygusuz, “ Tarım ve Hayvancılık Lisesinin 320 dönüm arazisi mevcut. Biz bu arazide tek tip tarım yapmayı hedefliyoruz. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü için temaslarımız devam ediyor. En iyi verimi alacağımız ürünü birlikte belirleyeceğiz. Alternatifler arasında buğday, ayçiçek ve slajlık mısır yer alıyor. Tarım ve Hayvancılık için hazırlanan projede 49 başlık ahır çalışmamızda var. Proje tamamlandığında bakanlığımıza sunacağız. Proje kabul olursa öğrencilerimiz tarım ve hayvancılık alanında hem teorik hem de pratik olarak eğitim görecekler. Bakanlığımız her türlü çalışmada bizleri destekliyor ve önümüzü açıyor” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.