1. HABERLER

  2. ASAYİŞ

  3. Fuhuş çetesinin lideri polis çıktı
Fuhuş çetesinin lideri polis çıktı

Fuhuş çetesinin lideri polis çıktı

Ankara'da fuhuş ve insan ticareti yaptığı iddia edilen çeteye yapılan operasyonda tutuklanan 4 kişiden biri, Hassas Bölgeleri Koruma Şubesi'nde görevli polis memuru çıktı.

A+A-

Erzurum Güncel- Ankara’da Hassas Bölgeleri Koruma Şubesi'nde çalışan polis memuru G.K.’nin zorla fuhuş ve insan ticareti yaptığı ihbarı üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Sabah gazetesinde yer alan habere göre, yürütülen soruşturma kapsamında, G.K., Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından 4 ay süren teknik ve fiziki takiple izlendi.

Yapılan çalışma sonucunda, G.K.’nin Öveçler mahallesinde bulunan 2 farklı evde aralarında aralarında yabancı uyrukluların da bulunduğu 5 kadını fuhuşa zorladığı tespit edildi. Teknik ve fiziki takibin ardından G.K. ile birlikte hareket ettikleri tespit edilen M.E., H.M., A.Z., S.K. ve yabancı uyruklu M.S., gözaltına alındı. A.Z., G.K., H.M. ve M.E Ankara 2. Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilirken, il dışında bulunan S.K., hakkında adli kontrol kararı verildi. Yabancı uyruklu M.S. ise Başsavcılık tarafından salıverildi.

G.K. tarafından fuhuşa zorlananların ifadelerinde G.K.’nin yabancı uyrukluların pasaportlarını aldığını, "Buralar benden sorulur. Burada çalışmazsanız ekmek yiyemezsiniz" dediğini söyledi.

G.K. ise ifadesinde 'maddi zorluklar çektiğini' kaydederek fuhuşa zorlama ile insan ticareti yaptığı iddiasını reddetti. Gözaltına alınan M.S.’nin, polis memuru G.K.’nin kız arkadaşı olduğu ve “müşteri” ayarlamada aracılık yaptığı öğrenildi.

M.H. ve H.M.’nin fuhuş yaptırdıkları kadınların kaldığı 2 ayrı evden sorumlu oldukları, bu evlerin ihtiyaçlarını karşılayarak parayı G.K. ve ortağına verdikleri tespit edildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.