1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Garibanları kapının önüne koydu: Rektör Çomaklı mahkeme kararlarını tanımadı!
Garibanları kapının önüne koydu: Rektör Çomaklı mahkeme kararlarını tanımadı!

Garibanları kapının önüne koydu: Rektör Çomaklı mahkeme kararlarını tanımadı!

Atatürk Üniversitesi'nde işten çıkarılan işçiler yıllardır verdikleri hukuk mücadelesi kazandı ancak Rektör Ömer Çomaklı'yı aşamadılar. İşte detaylar

A+A-

Erzurum Güncel- Atatürk Üniversitesi’nin çeşitli birimlerinde çalışan 38 işçi, iddiaya göre sendikal haklarını istedikleri gerekçesiyle 2019 yılında işten çıkarıldı. Yıllardır hukuk mücadelesini sürdüren işçilerden Murat Eşsiz ve Harun Yaşarbaş, işe iadelerini sağlamayan ve tazminatlarının tamamını ödemeyen üniversite yönetimine isyan etti.

Atatürk Üniversitesi’nde 10, 15 ve 22 yıla kadar kadrolu olarak çalışan ve sosyal haklarını istedikleri için gece yarısı SMS’le işten çıkarılan Atatürk Üniversitesi çalışanlarının bir kısmı Rektörlüğe karşı açtıkları davayı kazanmış olmalarına rağmen işe iade edilmedi.

Mahkeme kararına rağmen tazminatlarının yarısı ödenen işçilerden Murat Eşsiz ve Harun Yaşarbaş, “Yıllardır mağduruz, kimse bizimle ilgilenmiyor. Ekmeğimizin davasında hukuk mücadelemizi sürdürdük ve kazandık ancak Rektör Ömer Çomaklı’nın talimatıyla ne işe alınıyoruz ne de tazminatlarımız ödenmiyor” dediler.

2019 yılında toplu çıkış verilmesinden sonra işçilerin ‘özel bir sözleşmeyle’ yeniden işe alındığını anlatan Murat Eşsiz, şöyle dedi: “Biz işe iade davası açtık çünkü biz kadrolu işçiydik. Ama sözleşme imzaladığımız için işe iadeyi kaybettik. Sonrasında bir süre özelde çalışmaya devam ettik. Bu sırada biz tekrar sendikal haklarımız için dava açtık. Bunun neticesinde Rektör Ömer Çomaklı, 38 işçi içinden beni ve arkadaşım Harun Yaşarbaş’ı kurban seçti ve hiçbir gerekçe olmadın bizi bir kez daha işten çıkardı. Amacının işçileri korkutup davadan vazgeçirmek olduğunu düşünüyoruz. Yeniden işe iade davası açtık ve kazandık. Kazandığımız halde ne bizi işe geri aldı ne de tazminatımızın tamamını ödemedi.”

Bundan sonraki süreçte alacak davası açacaklarını belirten Harun Yaşarbaş ise “Biz hukuk tanımayan Rektör Ömer Çomaklı’dan ve ilgili birimlerden hakkımızı istiyoruz. Bizi kadrolu işimize geri alsın” diye konuştu.

Atatürk Üniversitesi yönetiminin mahkeme kararı karşısında ne yapacağı merak konusu oldu. Onur SAĞSÖZ

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum