1. HABERLER

  2. GÜNCEL MEDYA

  3. Gazeteci Sağsöz, arı kovanına çomak soktu
Gazeteci Sağsöz, arı kovanına çomak soktu

Gazeteci Sağsöz, arı kovanına çomak soktu

Erzurum'da yazılmayanları yazan Gazeteci Sağsöz, son yazısıyla Rektör Çomaklı'yı, rahatsız etti. Rektör Çomaklı'nın, Gazeteci Sağsöz'ü tehdit ettirdiği ileri sürüldü. Sağsöz, Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu...

A+A-
Erzurum Güncel- Erzurum Ajans Genel Yayın Yönetmeni Onur Sağsöz, kaleme aldığı 'Kötü Rektör!' başlıklı yazısından sonra bir takım çevreler tarafından hedef gösterilerek, hakarete uğradı.

Gazeteci Sağsöz, Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı ve kendisi hakkında paylaşımda bulunan E.Y. hakkında suç duyurusunda bulundu.

 

Erzurum Ajans'tan Onur Sağsöz’ün Atatürk Üniversitesi'ne tahsisli arazilerin bir kısmının belediyelere devredilmesiyle ilgili kaleme aldığı ‘Kötü Rektör!’ başlıklı yazısı, kent gündemine oturdu.

 

Yayınlanmasından hemen sonra yazının kaldırılması için baskı gördüğünü belirten gazeteci Sağsöz, sosyal medya üzerinden gelen bir takım paylaşımlar üzerine hukuka başvurdu.

 

Sağsöz’ün avukatı Yakup Çağrı Arısoy, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı ve sosyal medya üzerinden Sağsöz’e yönelik paylaşımda bulunan E.Y., hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.

 

AVUKAT ARISOY: AÇIKÇA HEDEF GÖSTERİLMİŞTİR

 

Sağsöz’ün ‘Kötü Rektör!’ başlıklı yazısının basın etiği çerçevesinde kaleme alındığını ifade eden Avukat Arısoy, “Müvekkilim güncel bir konuyla ilgili olarak gazeteci kimliğiyle eleştiride bulunmuştur. Yazının içeriğinde suç unsuru olabilecek tek bir kelime dahi bulunmamaktadır. Ancak eleştiriye tahammül edilemediği ortadadır. Bu yazı sonrasında sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlardan birinde müvekkilim Onur Sağsöz, belli bir kesim tarafından açıkça hedef gösterilmiştir. Geçmişten bugüne hedef gösterilen birçok gazeteci istenmeyen durumlarla karşılaşmış, can güvenlikleri tehdit edilmiştir. Biz bu durumun önüne geçmek için hakkımızı hukuki yollardan arayacağız. Öyle ki, Bireyin şeref ve itibarı Anayasa'nın 17. maddesinde ifade edilmiş olan maddi ve manevi varlığı kapsamındadır. Bireyin manevi varlığının korunması, devletin pozitif yükümlülüğü içerisinde yer almaktadır. Müvekkilim Onur Sağsöz, gazeteci kimliğiyle düşünce ve kanaatlerini açıkladığı için hakarete uğramıştır. Bu nedenle eylemin nitelikli halinin gerçekleştiği kanaatindeyiz” dedi. Gazeteci Onur Sağsöz ise konuyla ilgili detaylı bir yazılı açıklama yapacağını belirtti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum