1. HABERLER

  2. GÜNCEL MEDYA

  3. Gazeteci Sağsöz, "Yanımda olmayan cemiyetin içinde olmam"
Gazeteci Sağsöz, "Yanımda olmayan cemiyetin içinde olmam"

Gazeteci Sağsöz, "Yanımda olmayan cemiyetin içinde olmam"

Atatürk Üniversitesi Rektörü Çomaklı ve bazı çevreler tarafından tehdit edilen Erzurum Ajans Genel Yayın Yönetmeni Onur Sağsöz, üyesi olduğu Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti'nden (DAGC) istifa ettiğini açıkladı.

A+A-

Erzurum Güncel- Günlerdir sesi sedası çıkmayan Doğu Anadolu Gazeteciler Cemmiyeti. Bugün etliye-sütlüye dokunmadan bir kınama açıklaması yaptı. Açıklamaya tepki gösteren Gazeteci Sağsöz, “Baskı ve tehdit altındayken, yanımda olmayan cemiyetin içinde olmam” dedi.

 

Yaptığı haber ve köşe yazılarıyla kent gündemini belirleyen gazeteci Onur Sağsöz, son olarak kaleme aldığı ‘Kötü Rektör!’ başlıklı yazısından sonra tehdit edilerek, hedef gösterildi. Gazeteci Sağsöz bunun üzerine Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin danışmanı Eyyüp Yıldız hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.

 

FEDERASYONU DA BIRAKTI

 

Yaşanan bu süreçte yıllardır üyesi olduğu Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti’nin kınama mesajı yayınlamamasına tepki gösteren gazeteci Sağsöz, dernekteki tüm görev ve üyelikten istifa ettiğini açıkladı.

 

Doğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu üyeliğini bıraktığını da belirten gazeteci Onur Sağsöz, “Bir gazeteci olarak tek beklentim, yıllardır hizmet ettiğim cemiyetimin manevi desteğini almaktı. Tüm bu yaşadıklarımdan sonra yanımda olmayan cemiyetin içinde olmamı gerektirecek bir durum kalmadı. Bugün bana yapılanın yarın kendilerine de yapılabileceğini unutan tüm yönetim kurulu üyelerine teşekkür eder, bundan sonraki çalışmalarında başarılar dilerim” dedi.

REKTÖRÜN ADINI BİLE VEREMEDİLER 

İşte o açıklama 

DAGC’DEN KAMUOYUNA AÇIKLAMA
Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Genel Sekreteri Gazeteci Onur Sağsöz, yaptığı bir haberde eleştiride bulunmuş ve haber üzerine bir başkası tarafından hakaret ve  tehdide maruz kalmıştır.
Bir gazetecinin yaptığı haber sonrasında böylesi bir harekete muhatap olması asla kabul edilemez… 
Gazetecinin haberlerini ve eleştirilerini kamuoyu adına yaptığı da bir gerçektir.
Kaldı ki olay  gazeteci tarafından bağımsız Türk Yargısına intikal ettirilmiştir ve Yargının kararını beklemek  en doğrusudur.
DAGC olarak, bir siyasetçimizin danışmanlığını da sürdüren E.Y ‘yi kınıyor ve attığı tehdit twettini  asla tasvip etmiyoruz… 
Genel Sekreterimizin ve tüm gazetecilerin yanında olduğumuzu belirtiyoruz.
Kamuoyunun bilgisine saygı ile duyurulur… 
DAGC YÖNETİM KURULU

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum