1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Gelsin ‘Euro’lar
Gelsin ‘Euro’lar

Gelsin ‘Euro’lar

Buzun satranççıları Belçika’da namağlup şampiyon olarak Bin 200 euro para ödülünün sahibi oldu

A+A-

Erzurum Güncel- Belçika’da yapılan WCT Belçika Erkekler Curling Turnuvasında Türkiye A Milli Curling Takımı namağlup şampiyon oldu. Antrenör Ahmet Çelik ile talebeleri Federasyon Başkanı Prof. Dr. Kenan Şebin ile yönetiminin göğsünü kabarttı.

Nurullah PALA/PUSULA

Türkiye Curlingte tarih yazmaya devam ediyor. Gittiği ülkeden ve organizasyondan boş dönmeyen Ay-yıldızlılar, şimdi de Belçika’dan zaferle döndü. WCT Belçika Erkekler Curling Turnuvasında namağlup şampiyon olan A Milli Erkek Curling Takımı, Türkiye’nin gurur kaynağı olmaya devam etti.

Bu kez Belçika’yı Fethettiler

Kafile Başkanlığını Türkiye Curling Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kenan Şebin’in yaptığı antrenör Ahmet Çelik nezaretindeki A Milli Erkek Curling Takımı, bu kez Belçika’yı fethetti.

Takım kaptanı Uğur Can Karagöz, Muhammed Zeki Uçan, Orhun Yüce, Muhammed  Haydar Demirel,  Muhammed Faruk Kavaz’dan oluşan Ay-yıldızlılar namağlup şampiyonluk sevinci yaşadı.

Rakiplerini adeta yedi bitirdi

Belçika Zemzt’te düzenlenen ve 8 Ülkeden 9 takımın katıldığı WCT Belçika Erkekler Curling Turnuvasında Türk rüzgarı esti. Ay-yıldızlı bayrağımızı dalgalandıran Milli curlingçiler, rakiplerini yedi bitirdi. Oynadığı 7 maçın yedisini de kazanan Antrenör Ahmet Çelik’in talebeleri, namağlup turnuvanın şampiyonu olurken, bin 200 euro para ödülünün de sahibi oldu.

Şabin’in gurur tablosu

Belçika’yı fetheden ve 7’de 7 yaparak namağlup WCT turnuvasının şampiyonu olan A Milli Erkek Curling Takımı, Federasyon Başkanı Prof. Dr. Kenan Şebin’in gurur kaynağı oldu.

Gittikleri bir turnuvadan daha şampiyon olarak döndüklerinin altını çizen başarılı federasyon başkanı Şebin,  “Antrenörümüz Ahmet Çelik ile sporcularımızı tebrik ediyorum” dedi.

Öte yandan yurda dönen A Milli Curling takımı, bu ayın sonunda İsveç’te özel bir turnuvaya katıldıktan sonra Nisan ayında Kanada’da yapılacak olan Dünya Curling Şampiyonasına katılacak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.