1. HABERLER

  2. KÜLTÜR/SANAT//MAĞAZİN

  3. Genç yetenekler performanslarıyla göz doldurdu
Genç yetenekler performanslarıyla göz doldurdu

Genç yetenekler performanslarıyla göz doldurdu

Erzurum Aziziye Adnan Menderes Anadolu Lisesi Tiyatro Kulübü öğrencilerinin hazırladığı Antov Çehov,un ‘Vanya Dayı’ isimli tiyatro oyunu izleyenlerden büyük beğeni topladı.

A+A-

Erzurum Güncel- Erzurum Aziziye Adnan Menderes Anadolu Lisesi Tiyatro Kulübü öğrencileri Antov Çehov,un ‘Vanya Dayı’ isimli tiyatro oyununu sahneledi. İbrahim Erkal Dadaş Kültür Sanat Merkezi’nde sergilenen oyunda, öğrencilerin izleyenlerden tam not aldı.

Hedef hem akademik başarı hem de sosyal

Çocukların akademik başarılarının yanında sosyal başarılarının da kendileri için önem arz ettiğini dile getiren Adnan Menderes Lisesi Müdürü Ayhan Yanık, “Öğrenciler Anton Çehov’un 'Vanya Dayı' isimli oyununu sahneye uyarladılar. Bu manada tiyatro kulübündeki arkadaşlarımız yaklaşık altı ay gibi kısa bir zaman dilimi içerisinde çalışmalarını tamamladı. Biz okul olarak başarının sadece akademik başarıyla sınırlı olmadığını, bunun dışında öğrencilerimizin ilgilerinin, istidatlarının, yeteneklerinin de olduğunu düşünüyoruz. Daha doğrusu modern eğitim ya da çağdaş eğitim anlayışının temel felsefesi olan çoklu zeka kuramı çerçevesinde, çocukların sosyal ve sportif başarılarını da esas aldık. Akademik başarımızı arttırmanın yanı sıra çocuklarımızın bu kabiliyetlerini tespit edip, bir yükseköğretime yöneltmek. Bu anlamda okulumuzda geçmişte yaptığımız tiyatro çalışmaları çerçevesinde Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro bölümünde okuyan öğrencilerimiz de var. Bunların hepsi okulumuzun vizyonunu değiştirdi tabandan gelen öğrencilerimize de farklı bir algı oluşturdu.” dedi.

PUSULA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.