1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Genel af için net tarih verildi!
Genel af için net tarih verildi!

Genel af için net tarih verildi!

Vatandaşların merakla takip ettiği genel af ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Milyonlarca kinin merakla takip ettiği genel affın çıkıp çıkmayacağı sorusuna cevap en yetkili isimden geldi. İşte bütün detaylar...

A+A-

Erzurum Güncel- Seçimlere geri sayım başlarken AKP'de çalışmalarını hızlandırdı. Milyonlarca kişinin merakla beklediği, 'Genel af çıkacak mı?' sorusunu en yetkili isim cevapladı. 2023 yılı için net tarih verilerek genel af çıkacağı iddia edildi.

Türkiye’de 1921’den bu yana kapsamı değişiklik gösteren toplam 52 adet af kanunu ve 7 adet genel af çıktı. Sayıları 2023 itibariyle 300 bini geçen mahkumlar, aileleri ve akrabaları ile birlikte milyonları buluyor. Hükümetten kapsamlı bir genel af bekleyen mahkum ve mahkum yakınlarının umudu 2023 seçimleri öncesinde yapılacak bir düzenlemeye kalmış durumda.

Pandemi ile birlikte açık cezaevinde kalan ve dışarı çıkması uygun görülen 120 bin mahkum, geçici süre ile cezaevinden tahliye edilmişti. Yaklaşık 120 bin mahkumu ilgilendiren düzenlemenin süresi 31 Temmuz 2023 tarihine kadar uzatılmıştı. Şimdi ise yapılacak bir düzenleme ile bir defaya mahsus olmak üzere pandemi sebebiyle izne çıkarılan mahkumlar tahliye edilecek.

Televizyon ve ajansların Ankara temsilcileri ile buluşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’dan merakla takip edilen genel af konusuyla ilgili soruya net bir yanıt geldi. Bu sene Nisan ya da Mayıs ayında yapılması planlanan seçim öncesinde herhangi bir infaz yasası düzenlemesinin gündemde olup olmadığı sorusuna yanıt veren Adalet Bakanı, ‘Herhangi bir infaz düzenlemesi çalışması yok’ dedi. AKP'li yetkiler 2020 yılında çıkarılan infaz yasası öncesinde de defalarca böyle bir çalışmanın yapılmadığını söylemiş ancak MHP'nin ısrarları sonrasında AKP'nin de desteği ile TBMM,  İnfaz yasası olarak bilinen Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi'ni kabul ederek binlerce kişinin tahliye edilmesinin önünü açmıştı. Bu sebeple birçok mahkum yakını yeniden MHP'li yetkililere seslenerek infaz yasası ve genel af konusunda yardım çağrısında bulunuyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.