1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Genel af mı çıkacak? MHP kapıyı araladı, tartışma yeniden alevlendi
Genel af mı çıkacak? MHP kapıyı araladı, tartışma yeniden alevlendi

Genel af mı çıkacak? MHP kapıyı araladı, tartışma yeniden alevlendi

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin hukuk kurmayı Feti Yıldız’ın Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile “infaz hesaplamasının gözden geçirilmesi gerekliliğini” görüşeceğini duyurmasının ardından gündemdeki ‘genel af çıkacak’ tartışmaları yeniden alevlendi.

A+A-

Erzurum Güncel- Türkiye’de 272 bin hükümlü kapasitesi bulunan 400’e yakın cezaevlerinde 315 bin hükümlü bulunuyor. Kapasite 43 bin hükümlü fazlası ile aşılırken cezaevleri, koğuşlar, hücreler hınca hınç doldu. Tutuklu ve hükümlülerin her geçen gün arttığı dönemde seçim öncesinde ‘genel af çıkar mı?’ tartışması yeniden gündeme geldi. 

GENEL AF MI ÇIKIYOR?

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) seçimlere yaklaşık 10 ay kalmışken ‘genel af’ konusunda çalışmalarını hızlandırdı. MHP lideri Devlet Bahçeli’nin hukuk işleri kurmayı Feti Yıldız, bugün sosyal medya hesabından Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile görüşeceğini duyurdu.

Görüşmenin içeriğinin ne olacağını da paylaştığı tweet ile belirten Yıldız, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a “infaz hesaplamasının gözden geçirilmesi gerekliliğini” anlatacağını söyledi.

Feti Yıldız'ın konuya ilişkin paylaştığı tweet;

 

 

MHP’li Feti Yıldız’ın paylaşımı sonrası ‘genel af çıkacağı' yönündeki iddialar gündeme geldi. Bu iddiaların ardından Yıldız, Bakan Bozdağ ile hükümlünün ne kadar süre ceza evinde kalacağını belirleyen ‘müddetname düzenlemesi’ üzerine görüşeceğine ilişkin bir başka paylaşım yaptı.

 

 

AF ÇALIŞMASINA YÖNELİK İDDİALAR

MHP’li Feti Yıldız’ın Adalet Bakanı Bozdağ ile yapacağı görüşmenin detaylarına ilişkin yaptığı paylaşımların ardından seçim öncesi afla ilgili hazırlık çalışmalarının hızlandığı ve çalışma kapsamında “adli suçlarda infaz süresi yüzde 50’nin altına inebilir”“denetimli serbestlik süresi uzatılsın, kapalı cezaevinde kalış süresi azaltılsın” iddiaları gündemde yer aldı.

‘RAHŞAN AFFI’NIN ÜZERİNDEN 22 YIL GEÇTİ

22 Aralık 2000’de Rahşan Ecevit'in önerisiyle çıkarılan Şartla Salıverme ve Erteleme Yasası’nın üzerinden yaklaşık 22 yıl geçti. Devlete karşı işlenen suçlar dışındaki suçlara erteleme veya şartlı salıverme getiren yasadan sonra bugüne kadar çeşitli infaz düzenlemeleri yapıldı ancak kamuoyunda "Rahşan Affı" olarak bilinen ‘Genel Af’ bağlamında bir yasa çıkarılmadı.

MÜDDETNAME NEDİR?

Müddetname, bir tutuklu ya da hükümlü cezaevine girdiğinde savcı tarafından ne kadar süre ile ceza evinde kalacağını belirleyen hukuki evrakı ifade eder.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.