1. YAZARLAR

  2. Mehmet ŞENER

  3. Gerçek dönüşüm
Mehmet ŞENER

Mehmet ŞENER

Yazarın Tüm Yazıları >

Gerçek dönüşüm

A+A-

Bir yanda çekirdek Erzurum tarihi dokusu korunarak yeniden inşa edilirken, diğer yanda da yeni ticari cazibe merkezleri oluşturuluyor…

 

Erzurum’a 20 yılda 42 milyarlık yatırım yapıldı.

 

Maşeri vicdan soruyor, “Erzurum battı, belediyeler iflas etti” diyenler, acaba başlarını kaldırıp da yeniden kurulan bu güzel şehre bakabiliyorlar mı?

 

Erzurum’da başta belediyeler olmak üzere, kamu eliyle onlarca milyarlık ciddi proje ya bitirildi ya da bitirilmeye yakın… Pandemi şartlarına ve ekonomik sorunlara rağmen devlet Erzurum’da hız kesmeden üretim ve istihdama dönük çalışmalara imza atıyor.

 

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin yanı sıra Yakutiye, Palandöken ve Aziziye belediyeleri, adeta Erzurum’u yeni baştan imar ediyor. Öyle ki yapılan çaplı projeler hükümet tarafından da hem yakından takip ediliyor, hem de mali açıdan destekleniyor.

BAKAN KURUM’DAN TAM DESTEK

“Erzurum, aziz milletimizin Anadolu’ya giriş kapısıdır” sözleriyle şehirdeki kentsel dönüşüm çalışmalarını özetleyen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gürcükapı’da ve Palandöken’de temel attı sonra da hak sahiplerine konut anahtarlarını dağıttı.

GÜRCÜKAPI DA YENİLENİYOR

Adeta doğal SİT alanı olan Yakutiye bölgesinde başlayıp son hızla devam eden tarihi eserlerin çevresinin açılması ve yeniden düzenlenmesi çalışmaları hız kesmiyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, seçildikten hemen sonra gündeme aldığı Gürcükapı Kentsel Dönüşüm Projesi’ni hayata geçirdi.

BELEDİYELER YARIŞ HALİNDE

Aynı günlerde diğer çok önemli bir çalışmaya da Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar imza attı. Yenişehir yeni çarşı projesinin temelleri atıldı. Palandöken ve Aziziye belediyeleri de bu yarışa katılarak kendi bölgelerinde birbirinden anlamlı çalışmayı başlattı ve yürütüyor.

GİZLİ TARİH GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR

Erzurum’un tarihi mimarisi ve kültürüne sadık kalınarak yapılan çalışmalarda, birinci derecede tarihi eserlerin gün yüzüne çıkması hedeflendi. Bu kapsamda başta Kale ve Üç Kümbetler olmak üzere, onlarca noktada titiz bir çalışma ile adeta Erzurum’un gizli tarihine yeniden kavuştu.

SEKMEN’DEN ÖZEL AÇIKLAMA

Palandöken’e yaptığı özel değerlendirmede, “Erzurum bizim sevdamız, bu mübarek şehre hizmet etmek boynumuzun borcudur” şeklinde konuşan büyükşehir belediye başkanı Mehmet Sekmen, “Art niyetle yapılan tüm yalan ve yanlış eleştirilere ve iftira kampanyalarına rağmen biz hız kesmeden bu tarihi şehri ayağa kaldırmaya yeminliyiz. Değerli halkımız yapılan hizmetleri elbette ki takdir etmektedir. Birkaç yıl içinde herkes görecek ki, bambaşka güzel mi güzel bir şehir vücuda gelecektir” dedi.

DAR GELİRLİ EVSİZ KALMAYACAK

 

721 konut, 156 dükkanın temel atma, 1174 konut, 334 dükkan anahtar teslimi, devam eden 3 bin 857 konut, 127 dükkan projesi için düzenlene törenin açılış bölümünde Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, TOKİ Başkanı Ömer Bulut, Erzurum Valisi Okay Memiş ve Sağlık eski Bakanı Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Recep Akdağ selamlama konuşması yaparken Erzurum’da hiçbir dargelirlinin evsiz kalmayacağı vurgulandı.

20 YILDA 42 MİLYARLIK YATIRIM

Bakan Kurum Erzurum’da yaptığı konuşmada, “Bugüne kadar hep bu gayede yürüyen AK Parti iktidarları olarak; Erzurum’a son 20 yılda 42 milyar lirayı aşkın dev yatırımlar kazandırdık. Sosyal konuttan kentsel dönüşüme, millet bahçelerinden altyapı ve üstyapı çalışmalarına kadar 10 milyar liralık Çevre ve Şehircilik yatırımını bir bir gerçekleştirdik. Şu an hâlihazırda Erzurum’da yaklaşık 2 milyar liralık yatırımımız tüm hızıyla devam ediyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın ‘Türkiye’nin her yerinde kentsel dönüşüm” sloganıyla başlattığı çalışmalarımıza, Erzurum’da da gece gündüz demeden devam ediyoruz” dedi. 

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum