1. HABERLER

  2. DEPREM/ SAVAŞ

  3. Gökhan Zan isyan etti: Çöp arar gibi ceset mi arayacağız?
Gökhan Zan isyan etti: Çöp arar gibi ceset mi arayacağız?

Gökhan Zan isyan etti: Çöp arar gibi ceset mi arayacağız?

Hatay'da bulunan eski milli futbolcu Gökhan Zan, Fox Haber'e konuşarak çalışmaların yetersiz olduğunu aktardı. Zan konuşmasında şu ifadelere yer verdi

A+A-

Erzurum Güncel- Eski milli futbolcu Gökhan Zan Hatay'da hala girilememiş enkazlar olduğunu söyleyerek, “Bütün insanlar burada kan ağlıyor. Ben cesedimi istiyorum artık diyor. Artık bununla mutlu olacağım diyor. Çünkü yarın enkazlar kaldırıldığında kepçeler girdiğinde molozlar kaldırıldığında nereye gidecek bu insanlar? Çöp arar gibi ceset mi arayacağız?" sözleriyle isyan etti.

Kahramanmaraş merkezli depremler sonucunda 10 kentte yıkım meydana geldi. Afet bölgelerindeki arama kurtarma çalışmalarının sekizinci gününde son açıklanan verilere göre 31 bin 643 kişi hayatını kaybetti.

Hatay'da bulunan eski milli futbolcu Gökhan Zan, Fox Haber'e konuşarak çalışmaların yetersiz olduğunu aktardı. Zan konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Bir umutla bir taraftan can beklerken şu anda cesedi bulmak bize umut veriyor. Bu hale geldik. Herkes yalvarıyor. AFAD’dan gelip çalışıyorlar evet Allah razı olsun ama yetersiz. Koordinasyon yetersiz. Bütün insanlar burada kan ağlıyor. Ben cesedimi istiyorum artık diyor. Artık bununla mutlu olacağım diyor. Çünkü yarın enkazlar kaldırıldığında kepçeler girdiğinde molozlar kaldırıldığında nereye gidecek bu insanlar? Çöp arar gibi ceset mi arayacağız? Bu hale mi düşeceğiz? Daha binlerce kepçe girmemiş enkaz var ya. Bir tane daha gitmemiş. Mahalleye gitmemiş. Bu insanlar kime seslenecek? Bizim sesimizi kim duyacak? Cesetlerimizi ne yapacağız? Nasıl tanıyacağız? Cesetlerimiz şişti. Kokmaya başlayacak. Tanınmaz hale gelecek. Bu insanlar ne yapacak? Ben ilk üç gün duran tüm kepçeler vinçler için bağırdım. Dün bir tanesi kalmamış ya. Allah’tan korkun. Bir tanesi kalmamış. Nereye gittiniz? 8’inci günde bir kişi yok orada bomboş.

'Artık cesetlerimizi görmekten mutluluk duyar olduk, bu hale düştük'

Kullanın herkesi. Madencileri de askerlerimizi de kullanın. Yalvarırım diyor insanlar. Ses gelenler var. Biz bir şey yapamayız deyip gidenler. İnsanlık öldü mü? Artık cesetlerimiz görmekten mutluluk duyar olduk. Bu hale düştük. Millet bu halde. Terk edilmişiz kaderimize. Nasıl girilecek bu şehre nasıl bu cesetler çıkarılacak? Koordinasyon sıfır. Binlerce enkaz hala duruyor. Bize cesetlerimizi vermeden kimse vurmasın oraya kepçe. Biz adam gibi son görevimizi yapmak istiyoruz. Örf ve adetlerimize göre defnetmek istiyoruz. Bari bunu yapın."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.