1. HABERLER

  2. DEPREM/ SAVAŞ

  3. Gökhan Zan sözlerinin arkasında: 'Tabii ki hakkımı helal etmiyorum'
Gökhan Zan sözlerinin arkasında: 'Tabii ki hakkımı helal etmiyorum'

Gökhan Zan sözlerinin arkasında: 'Tabii ki hakkımı helal etmiyorum'

Deprem felaketinden etkilenen Hatay'da ilk günden beri yardım çalışmalarına katılan ve depremzedelerin seslerini duyuran Gökhan Zan, yaptığı açıkalamalar nedeniyle sosyal medyada AK troller tarafından yapılan saldırılara karşısında geri adım atmadı

A+A-

Erzurum Güncel- Dün Halk TV canlı yayınına katılan Gökhan Zan, defnedilecek cenazeleri için Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan bekledikleri yardımın gelmediğini söylemişti. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan yardım geleceğinin söylenmesi sonrası mezarlıkta zifiri karanlıkta saatlerce beklediklerini anlatan Gökhan Zan, 1 hafta boyunca kendisine yalan söylendiğini ve hiçbir yardım gelmediğini belirtmiş ve "Hakkımı helal etmiyorum. Bana yalan söyledi" demişti.

Gökhan Zan, bu açıklamalarının ardından sosyal medyada AKP destekçisi hesaplar tarafından başlatılan bir kampanyada linç edildi. Daha önce başka bir kanalda katıldığı canlı yayında Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’na teşekkür ettiği videoyu paylaşan hesaplar, Zan’ı yalan söylemekle suçladı.

Yaşananların ardından bu sabah kendi sosyal medyasından yeni bir video yayınlayarak iddialara yanıt veren Gökhan Zan, şunları söyledi:
“Halk TV’de katıldığım programa gösterdiğiniz ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız. Değerli arkadaşlar benim için önemli olan, deprem bölgesinde halkımızın sesini duyurabilmekti. Ancak belli gruplar, daha önce katıldığım bir programdaki sözlerini çarpıtarak, cımbızla çekerek ters algı yaratmak istiyorlar. İşin aslı şu şekildedir.”

İNANMAK ZORUNDAYDIM

İletişim Başkanlığı yardımcılarından Çağatay Bey beni aradı. Çağrımıza cevap verdi. O zaman kendisine telefonda teşekkür etmiştim. Daha sonra Habertürk kanalında katıldığım programda Çağatay Bey’in sözlerine inandığım için, hemen ilgili makama sayın valilerimize talimat verdiğini her şeyin hızlı şekilde yapılacağını ifade etti. Ben de kendisine inandım. İnanmak zorundaydım, devletin kurumundaki bir insanın halkın yanında olduğunu görmek umut veriyor.

HİÇBİR SORUNLA İLGİLENMEDİ

Bizim canlarımız, komşularımız, akrabalarımız, ailemiz enkaz altında beklerken bir umutla sarılıyordunuz. Çünkü koordinasyon eksikliğinden dolayı bir muhattap bulamıyordunuz ve bir muhattap bulunca doğal olarak mutlu oluyorsunuz ve umutlanıyorsunuz. Sorunlarla ilgileneceğini söyleyince mutlu olduk. Fakat hiçbir sorunla ilgilenmedi.

KİMSE GELMEDİ

“Ben de sabrettim. Bekledim, 1 gün, 2 gün, 1 hafta geçti. Sonra cenazelerim, 8 kişi... Defnedeceğim defnedemiyorum. Kepçeye ihtiyacım var yarım saat içinde geleceğini söyledi. Akşam 6’dan gece 12’ye kadar 6 saat soğukta mezarlıkta bekledik, zifiri karanlık. Arabanın ışıklarıyla orayı aydınlatmaya çalışıyorduk, bir umutla bekledik kimse gelmedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.