1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Gönül köprüsü kurdular
Gönül köprüsü kurdular

Gönül köprüsü kurdular

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından farklı illerdeki öğrenciler arasında bilgi, kültür, sosyal sorumluluk, yardımlaşma, dayanışma gibi konuları geliştirmek amacıyla “Okul Ortaklığı Programı” başlatıldı.

A+A-

Erzurum Güncel-  Proje kapsamında Kayseri Kilim Sosyal Bilimler Lisesi,  Ilıca Yavuz Selim Sosyal Bilimler Lisesi’ne misafir oldu.

Cihat İNCESU/PUSULA

Okul Ortaklığı projesi ile farklı eğitim tecrübelerine ve kaynaklara sahip okulların, bu tecrübelerini ortak okuluyla paylaşması ve kültürel etkileşim amaçlanıyor. Aynı zamanda okullar arasında ortak konferanslar, canlı dersler, ortak projeler ve deneme sınavları yapılıyor.

Proje kapsamında 14-17 Ocak tarihleri arasında Kayseri Kilim Sosyal Bilimler Lisesi,  Ilıca Yavuz Selim Sosyal Bilimler Lisesi’ne misafir oldu. Öğretmen ve öğrenciler dahil 25 kişilik gurup, 4 gün boyunca Erzurum’un tarihi mekanlarını gezdi, yöresel yemeklerin tadına baktı. Projenin ikinci ayağında ise 3 Mayıs tarihinde Erzurum ekibi Kayseri’ye konuk olacak.

Klasik öğretim anlayışı yok

Proje ile akademik bilginin bu tarz faaliyetler ile desteklendiğini belirten Yavuz Selim Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Merdan Çolak, “ Okul Ortaklığı projesi kapsamında Kayseri Kilim Sosyal Bilimler Lisesi ile canlı dersler, ortak deneme sınavları ve ortak projeler gerçekleştirdik. Ardından Doğu Ekspresi ile gelen konuklarımızı şehrimizde konuk ettik. Kongre binasından Tabyalara, Palandöken’den Üniversitemize kadar her yeri birlikte gezdik. Şehrin yöresel yemeklerini birlikte tattık. İlk kez geldikleri Erzurum’dan çok etkilendiler. Turizm müdürlüğü ve belediyede bizlere büyük destek oldular” dedi.

Erzurum’dan çok etkilendiler

Kayseri’den gelen misafirlerin Erzurum’dan unutulmaz anılar ile ayrıldığını ifade eden Yavuz Selim Sosyal Bilimler Lisesi Müdür Yardımcısı Haktan Yokuşuş ise, “ Misafirlerimiz özellikle tabyalardan çok etkilendiler. Tarihi Taşhan’ı gezip alışveriş yaptılar. Bir meslektaşımız çocuğunun Erzurum’da üniversite okumasını istediğini belirtmesi, bizleri gururlandırdı. Nasip olursa Mayıs ayında da bizler Kayseri’ye gidip misafir olacağız” ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullar arasındaki işbirliği ve desteği arttırarak eğitim öğretim sürecine katkı sağlamak, üreten ve paylaşan dinamik okullar anlayışını geliştirmek, fırsat eşitliğini arttırmak, öğrencilerin karşılıklı paylaşımlarını arttırarak biz bilinci oluşturmak adına yürütülen okul ortaklığı projesi kapsamında Kayseri ili Kilim Sosyal Bilimler Lisesi ile Aziziye ilçesi Ilıca BİST Yavuz Selim Sosyal Bilimler Lisesi arasında gerçekleştirilen bilgi ve birikim paylaşımını sosyal ve kültürel etkinliklerle taçlandırmanın mutluluğunu yaşamaktayız.

Şehrimizi ve dadaş kültürünü samimiyetle misafirlerimize aktardık. Tarihi yerler, tabyalar, kale, medrese ve kümbetler ile kadim şehir olmanın sorumluluğunu üstlenerek misafirlerimizi ağırladık. Öğrenci ve öğretmenlerimizi Palandöken dağının heybetiyle buluşturduk. Desteklerini esirgemeyen İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne, Büyükşehir belediyemize, PALKOP kadın kooperatifimize, il ve ilçe milli eğitim müdürlüğümüze ve emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.